Бойко Борисов: От Бистрица ще играят по-добре в защита от всички в националния отбор (видео)

Днес мислихме близо час с Дянков какъв механизъм да направим, за да може да дадем пари на детско-юношеските формации, разкри премиерът

Бойко Борисов: От Бистрица ще играят по-добре в защита от всички в националния отбор (видео)

Министър-председателят на България Бойко Борисов, който участва в благотворителния мач между звездите на България и MTG United for peace, даде мнението си за двубоя след края на мача, като също така коментира някои актуални въпроси с българския футбол и националния ни отбор. 


„Нашите звезди показаха, че са по-добри. Съжалявам, че Лотар Матеус не дойде да види. Имаше хубави мажоретки”, каза с усмивка Борисов, като добави, че от Бистрица биха играли по-добре в защита от всички, които в момента играят в националния отбор.

Запитан за това защо воденият от Матеус тим не може да вкарва, министър-председателят на България заяви: „Аз не съм специалист по футбола. Всички ние желаем много успехи да има нашият отбор и се надявам, че ще ги постигнем”.

Министър-председателят каза още, че трябва да се влагат пари в детско-юношеските формации, за да може да има развитие и след няколко години да има резултати. 

„Ние помагаме. Виждате по колко пари даваме за спорта. Ще помогнем. Това, което сме поели ангажимент, ще го направим. Сега стадион "Юнак" отива на борсата. Парите, които ще се изкарат от него, ще отидат за футбола. Но все повече си мисля, че с една публична дискусия трябва да бъдат дадени целево на детско-юношеските отбори на всички клубове. След 2-3-4-5 години това ще даде резултатите, които ни трябват."

"Мислим много. Помните, когато станах кмет, нямаше игрища по София. Сега има над 90-100 може би изкуствени игрища, където и сега да отидем, ще видите колко деца играят в момента. До края на годината се надявам да започнем и първа копка на новия стадион на Враждебна”.



Премиерът разкри: "Днес мислихме близо час с Дянков какъв механизъм да направим, за да може да дадем на детско-юношеските формации парите в цялата страна." 

Относно двубоите на националите ни с Англия и Швеайцария, Борисов каза: „Ще прозвучи конщунствено, но и в двата мача България не беше по-слаба”.

Той отправи и похвални думи към селекционера на България, като каза, че Матеус притежава „безспорен авторитет, безспорен характер, безспорен манталитет": "Аз го поканих на този мач. Съжалявам, че не дойде”.



Запитан защо не е бил 11-метров наказателен удар, министър-председателят ни отговори: „Много тежко съм контузен”, като добави, че си знае мястото, а и че не е редно той да изпълнява дузпа при наличието на футболисти на терена като Стоичков или Пенев.



Всичко, което каза Бойко Борисов, вижте в прикачения видео материал!!!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки