Четири българки влизат директно в основната схема

Само едно място пък дели Изабелла Шиникова от влизане в основна схема на турнира по тенис на ITF в София

Четири българки влизат директно в основната схема

Четири българки ще се включат директно в основната схема на силния турнир по тенис на ITF с награден фонд 100 хиляди долара, който ще се състои на ТК "Левски" в София през следващата седмица.

158-ата в света Елица Костова стартира от първия кръг по право според класирането си в ранглистата на УТА, а Виктория Томова, Ани Вангелова и Христина Дишкова получиха "уайлд кард" от организаторите.

Само едно място пък дели Изабелла Шиникова от влизане в основна схема, срещите от която започват на 13 септември (вторник).

Поставена под номер 1 ще бъде Йохана Ларсон от Швеция, 60-а в световната ранглиста. От топ 100 ще участват още миналогодишната шампионка Матилде Йохансон (Франция), Лаура Поус-Тио (Испания) и Ализе Корне (Франция).

Много българки ще участват и в квалификациите. По ранкинг в пресявките попадат Надежда Василева, Далия Зафирова, натурализираната молдовка Алина Петраш и Елена Жечева.

С "уайлд кард" пък се включват Джулия Терзийска, Ани Цървулкова, Анжела Дишкова, Виктория Тодорова, Борислава Ботушарова и най-малката участничка в турнира - 14-годишната Радина Димитрова. Срещите на българките от основната схема ще бъдат предавани по БНТ.

Финалният двубой, който по предварителна програма е насрочен за 17 септември (събота) от 13.30 часа, също ще бъде излъчен пряко.

Билетите за турнира са на стойност 5 лева и могат да бъдат закупени на кортовете на ТК Левски в Борисовата градина от 10 септември (събота).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки