БФВ: Трябва да има наказания за измисления сексскандал

Българската федерация по волейбол излезе със специално становище по повод разразилият скандал в националния обор за жени

БФВ: Трябва да има наказания за измисления сексскандал

Българската федерация по волейбол излезе със специално становище по повод разразилият скандал в националния обор за жени. В него се посочва, че се е вдигнал много шум за нищо и след събрани доказателства се е доказало, че селекционерът Драгутин Балтич е невинен.

 

Ето и пълния текст, публикуван в сайта на БФВ:

 

В отговор на продължаващите публикации в медиите за т.нар. „сексскандал в националния отбор (жени)”, Българска Федерация Волейбол иска да обърне внимание на следното. Единствената възможна сериозна проверка дали от телефонния номер на Драгутин Балтич са изпращани СМС-и въобще и към кого, можеше да бъде извършено след получаване на разпечатка от мобилния оператор обслужващ номерът. Затова, относно нападките – „…защо от федерацията не излязоха веднага на 4-и следобед да кажат, че някой е копирал номера му…Защо се скриха и не си вдигаха телефоните 3 дни?” (Т:С от 09.09.2011 г.), отговаряме с факти. Разпечатка можеше да се поиска от мобилния оператор в първия работен ден след празниците, а именно 7-и септември, което бе направено от ръководството на БФВ. Това стана благодарение на факта, че г-н Балтич ползваше служебен номер, предоставен му от БФВ, и от който бе обявено, че са изпращани текстовите съобщения. Тук искаме да благодарим и на мобилният оператор Виваком за изключително бързата реакция, като по обяд на 7-и септември вече имахме официална разпечатка на разговорите и смс-ите от номера на г-н Балтич. Само за информация – официалните разпечатки от мобилните оператори се считат за доказателство в съда. Още веднъж подчертаваме, че от тези разпечатки е видно, че текстови съобщения към национални състезателки няма и не са изпращани. Това са факти, ние работим и говорим с тях.

 

А тези, които побързаха да създадат новината с гръмкото „Сексскандал…”, защо не направиха насрещна проверка и потърсят мнението и на отсрещната страна?! Не е ли професионално, когато засягаш някой, все пак да потърсиш и неговото мнение…?! Защото ситуацията заприлича на „Осъденият на смърт да стане, за да чуе присъдата си”.

 

За нас този случай е приключил. Очакваме компентентните органи да свършат работата си и виновните понесат наказанията си.

Любомир Ганев: Успех, спортисти! Днес е вашият ден

Президентът на волейбола с обръщение по повод празника

Волейболистките паднаха от Япония

Вижте подробности

Операцията на Алекс Николов се отлага

Волейболният ни национал страда от дискова херния

Министър Глушков бе гост на премиерата на филма за ВК Левски – „История на бъдещето“

Министърът на младежта и спорта уважи премиерата на документалната лента

Волейболистите загубиха от Естония в контрола

След седмица националите стартират в тазгодишния турнир Лига на нациите

Започнахме със загуба във волейболната Лига на нациите (ВИДЕО)

Нашите паднаха от Нидерландия в Анталия

Дея спорт привлече словашки национал

Това е трети чужденец, който привлича бургаският клуб

Левски двоен шампион на „А1 Звезди на бъдещето до 14 г.“

Светослав Гоцев награди талантите

Атанасов и Карягин напуснаха клуба на Пламен Константинов

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки