Затъването продължава: България губи още четири позиции в ранглистата на ФИФА

Пред нас са състави като Буркина Фасо, Ямайка, Панама, Армения и Хондурас

Затъването продължава: България губи още четири позиции в ранглистата на ФИФА

Свободното падане на българския национален отбор по футбол в месечната ранглиста на ФИФА продължава с пълна сила, показа проучване на Novsport.com.

Според изчисленията на отделните коефициенти, последните две поражения на „трикольорите” ще се отразят много сериозно на мястото ни в класацията на Световната футболна централа, която ще бъде публикувана на 21 септември.

В нея възпитаниците на Лотар Матеус, които претърпяха две поражения през настоящия месец, ще загубят още четири позиции и ще се смъкнат на 55 място, след като в моментното подреждането са под номер 51.

Преглеждайки по-обстойно футболните архиви прави впечатление, че точно преди две години България е в световния топ 20, заемайки 19-ата позиция с 860 точки в своя актив.

Оттогава насам обаче вървим стремглаво надолу и в следващата ранглиста на ФИФА ще сме с едва 559 точки, губейки 27 само за месец!

Пред нас след малко повече от седмица ще са състави като Буркина Фасо, Ямайка, Панама, Армения и Хондурас, които спокойно могат да бъдат наречени „футболни джуджета”.

Изводите оставаме за БФС, Лотар Матеус и неговите момчета…

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки