Мотоциклетизъм: Гран при на Арагон по Film+

Световният шампионат се завръща в Испания

Мотоциклетизъм: Гран при на Арагон по Film+

Световният шампионат по мотоциклетизъм се завръща в Испания този уикенд за състезанието за Гран при на Арагон. 14-ият кръг от сезон 2011 е предпоследната напредпревара в Европа преди решаващите състезания в Япония, Австралия и Малайзия. Впечатляващата писта „Моторленд Арагон”, която през миналата година за първи път бе включена в календара на най-престижния шампионат на две колела, ще домакинства надпреварата тази събота и неделя - 17-ти и 18-ти септември.

Film+ ще излъчи квалификациите за място на стартовата решетка в събота, 17-ти септември, от 14:00. Традиционно, квалификациите започват със сесията в най-малкия клас - 125 куб. см. По-малко от час по-късно, в 14:55 за най-добър резултат ще се борят пилотите в „Кралския” клас, а последни на стартовата решетка е най-многобройния като участници клас – Moto2.

Неделният ден на испанската писта се очертава да бъде много интересен. От 12:00, в продължение на четири часа, телевизията ще излъчи надпреварите в трите класа, както и традиционните новини и интересни моменти, случили се в двете седмици след надпреварата на пистата Мизано Адриатико. Представянето на пилотите и отборите в клас MotoGP започва точно в 14:30, а самото състезание е с начален час 15:00.

Водачът във временното класиране, пилотът на Хонда Кейси Стоунър, запазва сравнително голяма преднина начело в шампионата, въпреки третото си място на Мизано, където испанецът Хорхе Лоренсо постигна третата си победа за сезона. Австралиецът е трудно препятствие за Лоренсо, но желанието за победа у миналогодишния шампион, както и на винаги бързия Дани Педроса са предпоставка за интригуващи часове през уикенда, както и в оставащите пет кръга от шампионата. Миналата година Кейси Стоунър победи с Дукати и сега целта му е да дублира този си успех с Хонда. Едва ли обаче конкурентите му са съгласни с тази негова амбиция...

Ожие спечели рали Португалия за рекордния шести път

Пилотът с Тойота се доказа като царя на трасето в Португалия

Хорхе Мартин спечели Гран при на Франция и увеличи преднината си в MotoGP

Испанецът с аванс от 38 точки на върха

Италиански триумф на Гран при на Испания в MotoGP

Франческо Бана впечатли със смело каране

Грязин с първа историческа победа в Световния рали шампионат (ВИДЕО)

Той спечели надпреварата в WRC2 на рали „Хърватия“

Цолов 17-ти в тестовете в Барселона

Най-доброто му време беше 1:27.560 минути

Испанец пренаписа историята на Мото GP

Вижте подробности

Маверик Винялес спечели спринтовото състезание в MotoGP на пистата в Остин

Вижте подробности

Рекорден брой отбори на "EKO 12 часа на България"

Вижте подробности

Потвърдено: Собствениците на Формула 1 взеха и MotoGP

Сделката ще бъде завършена до края на календарната година

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки