С доста мъка и без Бербатов: Юнайтед си тръгна с точката от Лисабон (видео)

В другия мач от групата Базел достигна до важна победа срещу Оцелул

С доста мъка и без Бербатов: Юнайтед си тръгна с точката от Лисабон (видео)

Английският шампион Манчестър Юнайтед започна с равенство участието си в тазгодишното издание на Шампионската лига, след като в днешното си гостуване на Бенфика на „Ещадио Да Луж” завърши наравно 1:1. Домакините от Лисабон бяха по-добрият тим на терена през по-голямата част от мача, но намесите на Андерс Линдегаард допринесоха за това Юнайтед да си тръгне с точката от срещата. Българинът Димитър Бербатов отново не взе участие и изгледа целия двубой от резервната скамейка.

Мениджърът на гостите сър Алекс Фъргюсън бе направил доста промени в състава си, като сред стартовите 11 не личаха имената на Давид Де Хеа, Фил Джоунс, Нани и Хавиер Ернандес, а едно от новите попълнения – Ашли Йънг, дори не бе в групата за двубоя.

В началните минути по-вълнуващите моменти на „Ещадио Да Луж” липсваха. Двата тима подхождаха прекалено предпазливо към срещата и през по-голямата част от времето се забелязваха разигравания в средата на терена. Постепенно Бенфика започна да действа малко по-уверено от своя противник и поглеждаше по-често към вратата на Линдегаард. Юнайтед продължаваше със спокойните разигравания предимно в средата на игрището, а първият по-интересен момент бе малко след четвърт час игра, когато Гайтан нанесе силен далечен изстрел, който обаче попадна извън рамките на вратата. Последва нов пропуск на Гайтан в 17-ата минута и ситуация, пропиляна от Оскар Кардосо в 20-ата. В 24-ата обаче домакините все пак откриха резултата. Това се случи след великолепна атака, започнала в средата на терена и завършила с чудесно овладяване на топката на гърди от страна на Оскар Кардосо и силен изстрел в десния ъгъл на безпомощния Линдегаард.

След допуснатото попадение Юнайтед продължи да действа неуверено на моменти, но до почивката все пак съумя да достигне до изравняване на резултата, най-вече благодарение на опитния Райън Гигс. Уелсецът получи пас в половината на Бенфика в 42-ата минута и достигна до дъгата на наказателното поле на домакините, след което прати неспасяемо кълбото в горния ляв ъгъл на вратата на Артур. Така на полувремето на мача резултатът бе 1:1.

Втората част започна с интересна ситуация пред вратата на Бенфика, завършила обаче без гол. Валенсия навлезе в наказателното поле и центрира прострелно, но никой не успя да засече кълбото. Бенфика пък отвърна с много хубав изстрел на Пабло Аймар от около 20-ина метра. Ударът на аржентинеца обаче премина вдясно от вратата на Линдегаард.

В първите 20 минути на втората част Юнайтед промени коренно играта си в сравнение с първото полувреме и започна все по-често да поглежда към Артур. 100%-ови голови положения пред вратаря на домакините обаче така и не бяха създадени до 64-ата минута, когато голмайсторът за „червените дяволи” – Райън Гигс, показа отлична техника и се озова лице в лице срещу стража на Бенфика, но вратарят успя да избие с крак удара на уелсеца.

Само две минути по-късно домакините от Лисабон пропуснаха много чиста възможност, при която се видя отличния рефлекс на Линдегаард. Бенфика организира бърза атака, завършила с чудесен удар на влезлия като резерва Нолито, който прати кълбото по земята, но то бе избито по великолепен начин в корнер от вратаря на Манчестър Юнайтед.

Натискът на Бенфика продължи и в 77-ата минута се наложи отново Линдегаард да спасява отбора си. Гайтан нанесе страхотен удар с левия крак от сравнително далечно разстояние, а датският страж на Юнайтед със сетни усилия изби в корнер.

Така се стигна и до последните минути на мача, в които интересните моменти отново не липсваха. Влезлите като резерви Хавиер Ернандес, Нани и Фил Джоунс освежиха играта на гостите, но въпреки това Юнайтед можеше да допусне попадение в 88-ата минута, когато Нолито бе изведен сам срещу Линдегаард, но стреля встрани от вратата на „червените дяволи”.

Малко след това дойде и последният съдийски сигнал, което значеше, че Бенфика и Манчестър Юнайтед стартират участието си в тазгодишното издание на Шампионската лига с равенство.



Бенфика 1:1 Манчестър Юнайтед
24’ 1:0 Оскар Кардосо
42’ 1:1 Гигс

Стадион: „Да Луж”

Главен съдия:
Дамир Скомина

Жълти картони: Аймар, Макси Перейра, Гайтан (Бенфика); Рууни, Карик (Манчестър Юнайтед)

Червени картони:
няма

Стартови състави:

Бенфика: Артур, Емерсон, Луизао, Макси Перейра, Гарай, Рубен Аморим (Нолито 56’), Хави Гарсия, Аймар (Матич 75’), Гайтан (Бруно Сезар 90+1’), Витсел, Оскар Кардосо

Манчестър Юнайтед: Линдегаард, Евра, Евънс, Смолинг, Фабио (Джоунс 78’), Гигс, Парк, Карик, Флетчър (Ернандес 69’), Валенсия (Нани 69’), Рууни



В другия двубой от групата отборът на Базел достигна до изключително важна победа с 2:1 в домакинството си на румънския Оцелул.
Така швейцарският тим оглави класирането след изиграването на първите маове от групата.

Интересното от този двубой бе това, че гостите от Румъния бяха тимът, който създаде повече опасни ситуации пред противниковата врата. През първата част имаше ред пропуски пред вратаря на домакините Ян Сомер. Още преди да са изтекли първите шест минути Илие и на два пъти Гюргю получиха шансове да се разпишат, но при изстрела на първия топката не намери очертанията на вратата, а ударите на втория футболист бяха отразени от вратаря на домакините.

Противно на това, което се случваше на терена, Базел излезе с гол напред в 39-ата минута, когато Фабиан Фрай преодоля стража на гостите. Така на почивката швейцарците водеха с 1:0.

През втората част Оцелул показа, че няма намерение да си тръгне с празни ръце от мача и в 58-ата минута Мариус Пена изравни, разписвайки се от близко разстояние. И през второто полувреме Оцелул показа по-класна игра, но румънците нямаха късмет и в 84-ата минута швейцарската легенда Александър Фрай реализира отсъдената в полза на Базел дузпа, като по този начин донесе трите точки на тима си.

След изиграването на първите мачове от група "С" Базел е лидер с три точки, следват Бенфика и Манчестър Юнайтед с по една и Оцелул с нула.

Моуриньо се споразумя с Фенербахче

Специалния се насочва към Турция

Анчелоти: Реал фаворит? Аталанта вече предупреди всички

Специалистът не иска да мисли, че финалът в ШЛ вече е спечелен

Ето защо Санчо не се е извинил на Тен Хаг

Англичанинът напусна Юнайтед след раздор с мениджъра

Гризман: Олимпиадата е моя мечта

Френският нападател мечтае да участва във футболния турнир в Париж

Морати се завръща в Интер?

Бившият собственик на "нерадзурите" може да закупи миноритарен дял в клуба

Интер с интерес към Уан-Бисака

Италиансият шампион ще привлече англичанина при раздяла с Дензел Дъмфрис

Антов и Кремонезе с 0:0 в първия плейоф за влизане в Серия А (ВИДЕО)

Българският национал изигра почти цял мач

Клоп: Първо почивка, после ще видим

Специалистът иска да си вземе поне една година пауза

Двама си тръгват от Ливърпул това лято

Луис Диас и Джо Гомес може да напуснат заедно с Юрген Клоп

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки