Кралев: Варненци трябваше да подкрепят повече отбора си

Първо ще помогнем със стадионите на отборите от А група, дано Локомотив възкръсне

Кралев: Варненци трябваше да подкрепят повече отбора си
„Мисля, че Черно море повече искаха победата, имаха повече аргументи”, коментира след мача с Лудогорец за Суперкупата на България спортният министър Красел Кралев. „Лудогорец е много силен отбор, селекцията им се обновява непрекъснато. Черно море искаха повече победата обаче. Много тежко време беше за игра. През второто и двата отбора леко физически отпаднаха, но се получи добър мач”, добави Кралев. 
 
Той смята, че варненските фенове е трябвало да подкрепят повече отбора си. 
 
„Още повече, че в тази кампания се представят много добре. Добре почнаха първенството, имаха силен финал с Левски. Нищо не мога да коментирам повече. Според мен тези мачове имат смисъл. Суперкупата е престижно отличие.”
 
Кралев получи въпрос дали не е редно Варна да разполага с добър стадион.  
 
„Не мога да кажа кога във Варна ще има добър стадион. Правим анализи на стадионите в цялата страна, ще се опитаме да намерим средства да помогнем първо на „А” група, да си оправят стадионите, осветление да сложат. За варненските стадиони не мога да коментирам този казус. Общината би трябвало да подобри. Мисля, че там започна строителството вече. През последните 25 години в България няма построен стадион. Трябва да сме по-търпеливи. Скоро смятам, че ще има не само във Варна, а и в други градове ще има нови стадиони, терени.”
 
Снощи Тблиси прие Суперкупата на УЕФА, а спортният министър бе помолен да направи съпоставка с България. 
 
„Съгласен съм, но трябва реално да видим къде се намираме. Имаме проблем с терените в А група, с липата на салони в училищата. Каня ви на 2 септември на обновен Национален стадион, с ново покритие, поливна система, табло. Въпросът е да има повече мачове там. За 3 мача годишно инвестиция от 100 млн. не е оправдана. Трябва да има инвестиция към салоните и чак тогава към по-големи проекти.”
 
Кралев се надява, че и Локомотив (София) ще възкръсне така, както отбори като Дунав (Русе) и Спартак (Плевен). Днес стана ясно, че клубът от Надежда е през закриване.
 

„Винаги е жалко, когато един такъв клуб преустанови участието си. Същото се случи и със Спартак Варна. Това е от години. Имат сили, възстановяват се – Дунав, Спартак Плевен бяха изчезнали. Дано се намери инвеститор и за Локомотив.”  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки