Сензациите в пресата: Гласят Ради Здравков за заместник на Рибейро в Лудогорец

В Левски готови да се откажат от Абди, Петев взима Божинов и Неделев за Норвегия, Левскар купил свалената от селекционера фланелка за 2000 лева и още...

Сензациите в пресата: Гласят Ради Здравков за заместник на Рибейро в Лудогорец

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 13 август 2015 година:

„Тема спорт”: Гласят Ради Здравков за заместник на Рибейро в Лудогорец 
Радослав Здравков може да смени Бруно Рибейро начело на Лудогорец. Помощникът е една от първите опции пред клуба за заместник на португалеца, чието бъдеще в Разград не е никак сигурно. 39-годишният Рибейро пристигна само преди месец и половина в клуба, но след отпадането от Европа от непретенциозния тим на Милсами (0:1, 1:2) и редицата слаби резултати в „А“ група столът му сериозно се разклати. От ръководството направиха намек на португалеца да подаде оставка още след фиаското в Молдова, но той не го стори. Заради високата неустойка, вписана в контракта му, от клуба решиха да му дадат нов шанс. В щаба на специалиста обаче бе вкаран Ради Здравков. Идеята бе бившият футболист на ЦСКА да помогне за излизането от кризата, като подобри комуникацията между футболистите и треньора. Това даде краткосрочен ефект и шампионите взеха две победи над Черно море и Левски в „А“ група, но отново не убедиха с играта си. В последния кръг тимът допусна нов гаф, като завърши наравно 1:1 с Монтана на "Огоста". Очаква се, ако Лудогорец продължи с разочароващото представяне и в следващите мачове, да се стигне до треньорска рокада. В случай че Здравков стане треньор, то това ще бъде вторият път, в който ръководството гласува доверие на човек, който доскоро е бил помощник в щаба. Припомняме, че през юли 2014-а Стойчо Стоев отстъпи поста си на Георги Дерменджиев.

„7 дни спорт“: Лудогорец представя румънец утре
Лудогорец ще представи официално най-новия си футболист Клаудиу Кешеру утре, научи "7 дни спорт". Румънският голаджия официално ще парафира договора си с разградчани, когато пристигне в България и в петък по обяд ще бъде представен, най-вероятно в София. По информация на "7 дни спорт" Кешеру до вчера е бил в Саудитска Арабия, но днес трябва да пристигне в София. Той обаче няма да може да дебютира веднага за Лудогорец, като най-вероятно ще бъде готов на 100% за игра след около 2 седмици.

„Тема спорт“: Ивайло Петев иска Тодор Неделев за Норвегия

Селекционерът на националния отбор Ивайло Петев ще извика атакуващия халф на Майнц 05 Тодор Неделев за евроквалификацията с Норвегия, разбра „Тема Спорт". Двубоят със скандинавците е на 3 септември (четвъртък) на стадион „Васил Левски" от 21:45 часа. Мачът е решителен за третото място в групата и евентуалното ни класиране за бараж. За последно бившият футболист на Ботев (Пловдив) бе част от държавния тим преди 9 месеца. През ноември миналата година той бе повикан от бившия селекционер Любослав Пенев за евроквалификацията с Малта (1:1), след която специалистът бе уволнен. Неделев обаче не успя да вземе участие в злощастния мач, защото в дните преди него се контузи. Тогава 22-годишният пловдивчанин травмира дясното си стъпало, на същото място, на което претърпя операция през 2013 година. Ивайло Петев ще върне още един атакуващ играч за срещата с Норвегия. Това е футболистът на Партизан Валери Божинов. Интересното е, че той не попадна сред избраниците на селекционера за последния мач в Малта (1:0), въпреки че преди това бе в състава, направил 2:2 с Италия в София. Силните изяви на Божинов напоследък с екипа на Партизан са накарали Петев отново да погледне към него. Специалистът дори изгледа на живо двубоя на Партизан със Стяуа от квалификациите за Шампионската лига в Белград. Тогава Валери пропусна дузпа.

„7 дни спорт“: Сагата няма край, в Левски готови да се откажат от Абди
Сомалийското крило Либан Абди Али може да се размине с трансфер в Левски, ако в най-кратки срокове не уреди взаимоотношенията си с турския Ризеспор, който продължава да държи правата му, разбра „7 дни спорт". Въпреки появилите се в началото на месеца информации, че Абди е постигнал договорка с Ризе за прекратяване на договора си, двете страни са далеч от разбирателство. Преговорите текат тежко, тъй като сомалиецът има тригодишен контракт с клуба, до чийто край трябва да прибере 900 хиляди евро. Крилото и Ризе не могат да постигнат договорка за сума, при която да се разделят по взаимно съгласие, и това бави преминаването на Абди на „Герена“. „Сините" вече пък не губят време и водят преговори с няколко чуждестранни футболисти, от един от които чакат отговор до края на седмицата дали е готов да се присъедини към отбора. В Левски дори са готови да се откажат от услугите на Абди, ако той не намери решение на спора си с Ризеспор. Условие за това е и „сините" да постигнат договорка с повече от един от футболистите, с които в момента вървят преговори. Засега спортно-техническият директор Георги Иванов и старши треньорът Стойчо Стоев ще изчакат още известно време развитие по ситуацията с Либан Абди. Двамата харесаха изявите на крилото с екипа на Левски през миналата пролет, когато той игра под наем на Герена от Ризе. Самият футболист също остана доволен от престоя си при „сините" и дори вече има постигната устна договорка за условията, при които ще се завърне в Левски. За целта обаче Либан трябва да се раздели по живо, по здраво с турския си клуб възможно най-бързо, за да не решат Стоев и Георги Иванов окончателно, че нямат нужда от него и време да го чакат повече. Абди и Ризеспор водят преговори за прекратяване на договора помежду им от почти 2 месеца.

„24 часа”: Левскар купил свалената от Петев фланелка за 2000 лева

Привърженик на „Левски“ е купил знаменития екип на Ивайло Петев за невероятните 2000 лева, научи „24 часа“ от отлично информиран източник от „синия“ клуб. Националният селекционер бе съблечен от буйни фенове на отбора на 10 август 2013 година, когато бе представен като нов старши треньор от Наско Сираков. Официалната причина бе интервю в „24 часа“, в което той признавал, че е привърженик на ЦСКА. Петев бе избран да смени Славиша Йоканович в „Левски“, но се задържа на поста само няколко минути до нахлуването на привържениците на пресконференцията. Още на следващия ден бившият наставник на „Лудогорец“, който спечели две титли за разградчани, се отказа от поста. На негово място бе назначен Антони Здравков, който в този момент водеше юношите. Почти веднага завалели оферти за екипа, с който бил облечен Петев, като накрая цената станала 2000 лева. Купувачът е получил и сертификат, че става въпрос за оригиналния екип на Петев. След събличането кариерата на Петев се разви доста добре. Той отиде да работи в Кипър, като бе на косъм от титлата, а след това пое и националния отбор, след като Любослав Пенев направи 1:1 с Малта. По ирония на съдбата в момента той отново работи с Антони Здравков, който е национален селекционер на младежите. 

„Меридиан мач“: Янев прави ротации в състава
Христо Янев обмисля ротации в състава за столичното дерби със Септември. Със сигурност в защитата няма да има промени, но не така стоят нещата с халфовата линия и нападението. В средата на терена се очаква да започне Йордан Йорданов или Владислав Узунов. Един от двамата ще заеме мястото на Николай Цветков. По крилата колебливо се представиха Александър Александров и Станислав Маламов. Младите Радой Божилов и Павел Головодов чакат възможност да разгърнат големия си потенциал. В атака Преслав Йорданов започна срещу Струмска слава и бе един от най-добрите на терена, но Костадин Хазуров също е в топформа.

„7 дни спорт“: Кешеру избрал Лудогорец заради националния отбор
Клаудиу Кешеру е взел решение да премине в Лудогорец не толкова заради финансовото предложение от разградчани, а за да успее да възроди кариерата си. Румънският нападател е бил перфектно обезпечен в Саудитска Арабия, където игра за Ал Гарафа, но се притеснявал от това, че не му се обръща сериозно внимание в Европа. По информация на "7 дни спорт" той иска да играе отново на Стария континент заради желанието му да бъде в тима на Румъния за Евро 2016. Както е известно, северните ни съседи са на първо място в квалификационната си група с 14 точки, с една повече от Северна Ирландия и 3 пред Унгария. Румъния почти сигурно ще се класира за Евро 2016 и Кешеру иска да бъде Сред 23-мата избраници на селекционера Ангел Иорданеску за турнира във Франция.

„7 дни спорт“: Заради правилото за играчите до 21 г. Хубчев променя схемата на Берое
Треньорът на Берое Петър Хубчев е твърдо решен да наложи в състава Стивън Петков, но за целта ще трябва да измени цялостната си концепция. Опитният наставник пуска на терена във всеки мач Петков заради правилото поне един български играч до 21 години да започва като титуляр. До този момент обаче Петков взима много малко участие в срещите и вече на два пъти беше изваден още преди края на първото полувреме. Очаква се още за следващия двубой треньорът на Берое да намери нова позиция на Стивън Петков, който да може да бъде по-полезен на своя отбор. Досега халфът беше пробван на върха на атаката, както и на крилото, но и на двата поста допуска големи колебания.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки