Петър Касев: Никой не е напуснал отбора, Криситиян Добрев да не се изказва от името на клуба

"Уговорката ни е само за задължения към НАП, които са на стойност около 1,7 млн. лева"

Петър Касев: Никой не е напуснал отбора, Криситиян Добрев да не се изказва от името на клуба

Ние купихме само акции, без отбор и футболисти - само задължения. Трябва да се рестартира, не както съществува 17 години отборът. Професионален футболен  клуб Локомотив София си е фирма. В отбора освен футболисти има и други хора. Едно от нещата е да осигуриш спонсори. Трябва да има пари от реклама, от фенове на стадиона. Първото, което направихме, е да легализираме влизането на стадиона. И тези пари са за клуба. На първия мач се оказа, че не ме обичали. Излязоха техните любимци, а феновете не си купиха билети. Това заяви в ефира на Дарик радио новият собственик на Локомотив (Сф) Петър Касев.

"Открили сме набирателна сметка да влизат приходи и отделно да се плащат консумативи. Първите пари трябваше да бъдат от  феновете, тези които искат да има Локомотив. Те се подиграха на нас. Събраха си пари в кутии, събрали 1200-1300 лева. Както са правили от миналата година. Това е първото неуважение. Не е нужно да ни дават оценка, дали сме хубави или лоши."

"На стадиона има 60 човека персонал, вода неплатена - 150 хил. лева, един водомер няма сложен, автобусът се развалил. Докарах друг автобус за 75 хил. да тренират на Тетевен. За какво сме виновни? Че правим рестарт? До понеделник им казах, да се намери някой балък да им дава по 100 хил. лева на месец – даваме им правото да ползват логото на Локомотив.Ние ще държим акциите, ще изчистим задълженията. Това е ценността на Локомотив, той няма собственост. Стадионът не е на Локомотив, той няма документ", добави Касев.

"Имаме проект за комплекс, който ще обявим другата седмица. Този комплекс се прави с европейски пари, половината ще останат за клуба. Ако държавата беше разрешила, до август щяхме да направим игрищата."

Собственикът на столичните "железничари" коментира и изказваният на футболисти, които твърдят, че са напуснали клуба. "Те са картотекирани и са собственост на Локомотив, ако всеки може да си отиде така, това е някаква паплач. Аз не знам как Дамянов ще разпуска отбора, той ли ще им даде отпусните, без наше разрешение? Никой не го е делигирал да разпуска отбора. Имаме нов треньор на мястото на Дамянов" и добави: Ще посъветвам Кристиян Добрев  да не излиза и да не говори повече пред медиите  от името на Локомотив София.

"За дълговете на Гигов не мога да кажа. Уговорката ни е само за задължения към НАП, които са на стойност около 1,7 млн. лева."

"Ако не се състои мача в Гоце Делчев, другият мач, който е домакински, ще играе Локомотив", завърши Петър Касев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки