Дортмунд унижи М`гладбах на старта на новия сезон в Германия (ВИДЕО)

Мхитарян бележи на два пъти, Ройс и Обамеянг оформят крайното 4:0

Дортмунд унижи М`гладбах на старта на новия сезон в Германия (ВИДЕО)

Борусия Дотмунд записа впечатляваща победа с 4:0 над Борусия Мьонхенгладбах в първия двубой за новия сезон от Бундеслигата. Домакините решиха всичко в срещата още през първото полувреме като отбелязаха три безответни гола във вратата на М`гладбах. Крайният резултат оформи Мхитарян в 50-ата минута.

Дортмунд започна офанзивно срещата и в 7-ата минута Мхитарян прати топката в мрежата на гостите, но страничният рефер вдигна флага за засада и попадението бе отменено.

След четвърт час игра Марко Ройс отбеляза първия гол за Дортмунд за новия сезон, вдигайки на крака феновете на препълнения „Сигнал Идуна Парк”.  При бърза многоходова атака Кагава намери Ройс, който с мощен шут в близкия на вратаря ъгъл откри резултата в мача.

Шест минути по-късно при центриране на Шмелцер отляво топката бе засечена в наказателното поле на М`гладбах с глава от Обамеянг и Ян Зомер трябваше да вади кълбото за втори път мрежата си.

Резултатът стана класически в 33-ата минута, когато Обамеянг проби отдясно и остана сам срещу вратаря на М`гладбах, но предпочете да не бие и подаде към непокрития Мхитарян, който на празна врата покачи на 3:0.

В 36-ата минута при центриране в полето на гостите Хумелс насочи добре топката към непокрития от вратаря ъгъл, но бранител успя да избие от голлинията с глава.

В 50-ата минута преднината на домакините отново се увеличи. Марко Ройс напредна отдясно и в близост до аутлинията извади кълбото към включващите се Мхитарян и Обамеянг, като последния пропусна топката и я остави за своя съотборник, който с точен удар вкара втория си гол в двубоя.

В 66-ата Кагава можеше също да запише името си сред голмайсторите, но не уцели вратата от чиста позиция.

В последния четвърт час темпото спадна и двата отбора доиграха срещата почти на ходом.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки