1. Novsport
  2. Бойни спортове
  3. Елис Гури: Сбъднах мечтата си

Елис Гури: Сбъднах мечтата си

Трябва да дам още за България, искам да стана олимпийски шампион, допълни световният шампион по борба

Елис Гури: Сбъднах мечтата си

Световният шампион по борба в категория до 96 килограма Елис Гури заяви, че е изпълнил своята мечта да спечели световната титла. Албанецът, който се състезава за България, гостуваше в предаването Зона Спорт по Би Ти Ви, като отговори и на въпроси свързани с решението си да представя нашата страна, както и за плановете си след спечелената титла.

„Това беше моята мечта, да стана шампион. Беше ми много хубаво когато се случи,определено ми беше много трудно да стана световен шампион.Нямам време да празнувам титлата, след 2-3 дена ще имам повече време и ще мога да празнувам”, разкри борецът.
На въпрос дали се чувства българин, Елис Гури сподели:

„Родил съм се в Албания, тя ми е дала много, но световен шампион ме направи България и трябва да дам повече за тази страна. Да стана не само световен, но и олимпийски шампион.”

Запитан как е решил да се състезава за нашата страна, албанският борец отговори:
 
„Дълга история. Баща ми каза, че тук има добри състезатели и традиции. В Албания това липсва и той ми каза да осъществя мечтата си тук.”
 

Гури допълни, че оттук нататък му предстои 2-3 седмици почивка и след това ще се подготвя за Олимпиадата в Лондон догодина.