Леванте шокиращо би "специалния" Реал за сефте у дома (видео+снимки)

Аруна Коне посече "Белия балет" за 1:0 и хвърли бомбата на кръга в Испания

Леванте шокиращо би "специалния" Реал за сефте у дома (видео+снимки)
Реал Мадрид допусна първа загуба в Ла Лига през новия сезон. Леванте хвърли бомбата на 3-тия кръг в Примера като надделя с 1:0 над звездите на Жозе Моуриньо в нервен мач. Това е първи исторически успех на отбора от Валенсия над „Белия балет” и едва втори в цялото съпрничество между двата тима.

Победният гол за домакините отбеляза котдивоарецът Аруна Коне, който простреля Икер Касияс с мощен удар в 69-ата минута. Реал игра с човек по-малко от 40-ата минута на мача, когато Сами Кедира изпусна нервите си и получи втори жълт картон за блъскане на съперник при спряна игра.

Така Реал Мадрид загуби аванса си от 2 точки пред Барселона, който взе след равенството на каталунците 2:2 срещу Реал Сосиедад. Вчера шампионът на Испания прегази Осасуна с 8:0 и вече Барса е точка пред Реал в таблицата.

На „Сиутат де Валенсия” Реал имаше надмощие, но така и не прокара топката зад игралия много  Мунуа. Жозе Моуриньо сякаш смяташе, че ще спечели лесно мача и бе оставил на пейката триото Роналдо, Йозил, Игуаин.

Мадридчани помислиха, че са открили резултата в 8-ата минута. Анхел ди Мария стреля от пряк свободен удар, Мунуа изпусна топката и Бензема отблизо вкара, но страничният съдия маркира нарушение на Пепе срещу вратаря и отмени попадението.

В 25-ата минута Мунуа пак не бе особено убедителен. Вратарят изби лошо едно центриране, топката попадна в Коентрао, който върна за Бензема, но Байестерос изби от голлинията преди още Мунуа да се беше върнал под рамката.

Малко преди почивката футболистите си заформиха истинско меле. Ди Мария влезе грубо в краката на Хуанфран, настана хаос, в който Кедира бутна Байестерос при спряна игра и получи втори жълт картон. Така в 40-ата минута „кралския клуб” остана с 10 души на терена. В същата ситуация жълти картони видяха Байестерос, Ибора, Ди Мария и Валдо.

Специалния видя накъде отиват нещата и не закъсня със спешните мерки. На почивката в игра се появи Кристиано Роналдо, който замени Карим Бензема. С човек повече обаче Леванте се чувстваше все по-комфортно пред своята публика.

След една хубава контраатака в 69-ата минута Хави Вента се втурна по десния фланг и намери непокрития Аруна Коне на точката на дузпата. Африканецът не сбърка и със силен шут под гредата не даде шанс на Касияс за шокиращото 1:0.

Отговорът на Реал не беше на ниво. Играчите на Моуриньо изглеждаха уморени и често правеха елементарни грешки. Освен няколко изсипани топки пред Мунуа и лошо изпълнение на фаул от страна на Роналдо, „белите” не можаха да създадат нищо по-опасно пред противниковата врата.

Така Леванте успя да победи Реал Мадрид за първи път пред своя публика. Загубата остави „белия балет” на 4-то място с 6 точки от 3 мача. Леванте е 8-ми с 5 точки. 
Ясно е къде ще домакинства Брест в Шампионска лига

„Пиратите“ ще играят в групите на стадиона в Гингам

Официално: Ливърпул представи наследника на Клоп

Арне Слот е новият мениджър на мърсисайдци

В Швейцария: Сион и Георги Русев ще играят в елита (ВИДЕО)

След класика в последния кръг, българинът влезе след почивката

Онана: Трябва да вземем ФА Къп заради феновете

„Манчестър Юнайтед ще направи всичко, за да спечели финала“

Официално: Модрич ще играе на Евро 2024

Вижте състава на Хърватия за форума

Де Дзерби разкри какво предстои след раздялата с Брайтън

Италианецът иска отново във Висшата лига

Селекционерът на Румъния обяви състава за България

Двубоят е на 4 юни

Национал на България герой в Шотландия

Димитър Митов спаси Сейнт Джонстън от изпадане

Девети отбор от Серия А в Европа?

Фиорентина и Аталанта решават сериозен ребус

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки