Hyundai i30: Просто красота (Видео)

Разработен и проектиран в комплекса на Hyundai в Германия, новият i30 със сигурност ще впечатли потребителите

Hyundai i30: Просто красота (Видео)

Перлата на щанда на Hyundai на салона във Франкфурт беше изцяло новото поколение на хитовия за марката модел i30- поредният, който се причислява към семейството коли на марката с “флуиден дизайн”.

Разработен и проектиран в комплекса на Hyundai в Германия, новият i30 със сигурност ще впечатли потребителите, най-малкото поради наистина грабващият му дизайн. Стилно-динамичната визия на автомобила е подсигурена с помощта на гама високо ефективни задвижващи агрегати, богато стандартно и допълнително оборудване и утвърдената петгодишна заводска гаранция на компанията, включваща неограничен пробег, петгодишна пътна помощ и пет години периодични технически прегледи.

„Новото поколение i30 е разпознаваемо благодарение на лицето на фамилията Hyundai с неговата емблематична шестоъгълна предна решетка и навяващия асоциации със скъпоценен камък дизайн на предните фарове, както и с характерните дневни светлини”, споделя Томас Бюркле, главен дизайнер на Техническия център на Hyundai Motor Europe. “Те се отличават с ъгловата форма с по-заоблени вдлъбнатини и засилват индивидуалността на колата, добавяйки усещане за изтънченост и лукс“.

“Силна характерна линия преминава през профила на новото поколение i30 над арките на колелата, за да достигне до задните светлини. По-мека, ниско разположена линия се издига отстрани, предизвиквайки игра на светлини и сенки – основна характеристика на „флуидната скулптура“, допълва Томас Бюркле.

„Очакваме новото поколение i30 да допадне на младите, прогресивни купувачи, търсещи кола, която не само е динамична, но и изглежда страхотно”, коментира Алън Ръшфорт, старши вицепрезидент на Hyundai Motor Europe. “По този начин новото поколение i30 ще допринесе за бъдещия продажбен успех, увеличавайки популярността на бранда и подобрявайки репутацията на Hyundai сред европейските потребители. Колата е проектирана да съперничи на водещите модели в С-сегмента и да се нареди до изцяло новия i40 като знак за качество на Hyundai. Изключителният ни пакет с грижи за клиента, „5 години тройна грижа“, ще бъде важен елемент от онова, което отличава новото поколение i30 от многото съперници в неговия клас“.

Новото поколение на Hyundai i30 ще бъде пуснато в продажба в Европа в началото на следващата година, като ще се предлага във варианти с три бензинови и три дизелови двигателя, максималните мощности на които варират от 90 до 135 конски сили.

Според първоначалните очаквания на компанията, най-популярната модификация на новото поколение i30 ще бъде тази с 1.6 литров VGT (variable geometry turbo) дизелов мотор със 128 конски сили. Най- мощната версия на автомобила ще бъде с бензинов 1.6 литров ‘Gamma’ GDI мотор със 135 конски сили и 164 Нм максимален въртящ момент. Потребителите ще могат да избират и между механична и автоматична шестстепенна предавателна кутия.

Дебют при новата генерация на Hyundai i30 прави функцията Flex Steer™, която предлага избор между три режима- Comfort, Normal и Sport, на поведение на волана. В оборудването на автомобила могат да бъдат открити също така и седеминчов чувствителен на допир екран, двузонална климатична инсталация, панорамен стъклен таван, електронна стабилизираща програма, спирачна антиблокираща система, шест предпазни въздушни възглавници (стандартно оборудване) и други.

С основни габарити дължина 4300 мм, височина 1470 мм и ширина 1780 мм, новият Hyundai i30 предлага товарна вместимост от 378 литра при стандартно конфигуриране на седалките.

Hyundai планира да реализира над 120 000 представителя на новото поколение i30 през първата му пълна година на пазара, като около 50% от тях се очаква да бъдат записани от продажба на фирми с автомобилни паркове.

Хакинен сравни Формула 1 с тенис

На корта Хамилтън би имал предимство, смята бившият пилот

Себастиен Ожие спечели осма титла във WRC след триумф в Рали Монца (ВИДЕО)

Французинът имаше сериозен късмет, след като още в първата отсечка докосна един от бетонните блокове на множеството шикани по виражите на „Монца“

Евънс с минимален аванс пред Ожие на Рали Монца (ВИДЕО)

Трети след първите седем отсечки се движи Тиери Нювил

Автомобилна федерация на България отговори ударно на ММС

Вижте истината, с подпис и печат…

Нювил води със 7 десети на Еванс в Каталуня (ВИДЕО)

Състезанието приключи за Такамото Кацута, който блъсна своя Yaris в крайпътна мантинела

Мартин Чой: Не очаквах подиума, но съм много щастлив и още ме държат емоциите

Българинът отчете най-успешния сезон в кариерата си

Спортът и мачовете по телевизията днес

Вижте неделната програма

ОБЗОР: След първия ден на рали „Стари Столици“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мартин Сурилов и Здравко Здравков над всички след 4-те отсечки в събота

27 екипажа са заявили участие на рали "Стари столици"

Последният кръг от националния шампионат ще се състои на 9 и 10 октомври

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки