Валенсия изпусна Барса у дома - 2:2 (видео)

"Прилепите" играха повече от достойно, Солдадо с две фрапантни пропуска, Меси с асистенции на Педро и Сеск

Валенсия изпусна Барса у дома - 2:2 (видео)

Валенсия продължи отличното си представяне от началото на сезона сезона в Примера Дивисион. Първенецът във временното класиране направи 2:2 на „Местая“ срещу Барселона.

Срещата бе много бърза и динамична, като „прелепите“ могат и да съжаляват, след като пропуснаха няколко прекрасни възможности освен двата отбелязани гола.

Каталунците пък не можаха да се възползват от шанса да увеличат на три точки аванса си пред основния противник Реал Мадрид.

Мачът започна повече от добре за домакините. В 12-ата минута Матио проби отляво и центрира в наказателното поле. Валдес излезе да пресече подаването, но преди това Абидал подложи крак и без да иска отклони топката в своята врата.

Само 2 минути по-късно обаче Педро изравни след асистенция на Лионел Меси, който навърза няколко защитници и пусна хубав пас вляво към своя съотборник.

Нов гол на Валенсия хвърли в екстаз феновете на стадиона в 23-ата минута. Тогава отново Матио проби пак отляво, центрира и след като се размина със Солдадо, топката изведнъж отиде към Ернандес, който необезпокояван от няколко метра разстреля Валдес с мощен шут.

В 40-ата минута след нов пробив отляво и рикошет топката премина покрай излезлия Валдес и стигна Солдадо, който от метър на празна врата не можа да вкара.

До края на първото полувреме резултатът се запази такъв. Второто започна с вихрени атаки. В 51-ата минута пак Солдадо пропусна хубаво положение за домакините.

В 67-ата минута пък Хавиер Масчерано пробва удар от 30 метра и нацели горната греда. Все пак в 77-ата минута гостите намериха сили да изравнят, след като Фабрегас възстанови статуквото след втора асистенция на Меси, който пак успа защитниците на домакините.

Малко след това пък аржентинецът бе изведен сам срещу вратаря, но побутнат леко от защитник, изгуби баланс и не можа да преодолее стража на Валенсия.

В последните минути и двата отбора имах някои добри моменти, като Барса беше тимът, който повече търсеше победата, но тя не дойде.



Валенсия - Барселона 2:2
1:0 Абидал /автогол/ 12‘
1:1 Педро 13‘
2:1 Ернандес 23‘
2:2 Фабрегас 77‘

Валенсия: Гуалта, Мигел, Рами, Руис, Матио (Пиати 73‘), Банега, Албелда (Коста 46‘), Ернандес, Каналес (Хонас 69‘), Алба, Солдадо;

Барселона: Валдес, Пуйол (Алкантара 63‘), Бускетс, Алвеш, Масчерано, Абидал, Шави, Кейта, Фабрегас, Педро (Адриано 57‘), Меси;

Жълти картони: Рами, Солдадо, Каналес, Хонас (Валенсия); Масчерано (Барселона);

Червен картон: Алба (Валенсия);

Стадион: „Местая“, 50 000;

Родри каза защо Сити стана шампион на Англия

Халфът на „гражданите“ иска златен дубъл

Драма: Юве се спаси от 0:3 с късни голове за 6-о поредно реми (ВИДЕО)

Болоня поведе с класика, но изпусна успеха

Шиърър: Белингам може да направи Англия европейски шампион

„Твърдо вярвам, че отборът никога не е имал по-сериозен шанс да вземе голям турнир“

Деклан Райс: Ще станем още по-добри

„Сега сме уверени във всичко, което правим, а мениджърът има пълен контрол“

Реал без Чуамени за финала на ШЛ

Халфът е с контузия

Обявиха състава на Украйна за Евро 2024

Вижте всички национали и резервите на Ребров

Верона нанесе 25-а загуба на Салернитана (ВИДЕО)

В италианската Серия А

Заслужено: Избраха Виртц за №1 в Бундеслигата

Талантът на Леверкузен е оценяван на 110 млн. евро

Ясно е къде ще домакинства Брест в Шампионска лига

„Пиратите“ ще играят в групите на стадиона в Гингам

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки