България сви шансовете си до минумум след 0:0 срещу Швеция

Национaлите до 17 години имат едва една точка от първите си 2 мача в група 8 на квалификациите за европейското

България сви шансовете си до минумум след 0:0 срещу Швеция
Националният отбор на България до 17 години направи скучно 0:0 с Швеция и така намали до минимум шансовете си да се класира за Европейското първенство в тази възрастова група. Това бе втори мач за нашите в група 8 на квалификациите след нещастната им загуба с 2:3 от Грузия в сряда.
 
Мачът срещу скандинавците се игра в Молдова, където се провеждат квалификациите. Шведите започнаха по-добре и Китанов се намеси решаващо при удар на Халберг. В 8-ата минута нашите отправиха първи удар, като шутът беше на Минчев.
 
Минчев, Колев, Василев и Петков имаха възможности до края на полувремето, но не можаха да затруднят Зетеберг. Като цяло мачът беше равностоен, а за България много силно пазеше стражът Георги Китанов.
 
През втората част играта продължи да бъде накъсана и бавна. По-добрите положения останаха за шведите, но Китанов спаси всичко, което можеше да се спаси. Напред за нашите Петков и Колев отправиха единствените по-сериозни удари към вратата на противника, но и те без резултат.
 
Треньорът на България Александър Димитров пробва да промени нещо на терена като пусна Ангелов и Маймунков на местата на Минчев и Василев. Този ход не даде резултат и съдията Арнолд Хънтър от Северна Ирландия наду свирката при 0:0.
 
В таблицата България остана на 3-то място с една точка. Води Швеция с 4, следвана от Грузия с 3 и мач по-малко. Нашите имат малки шансове да се доберат до първите 2 места, които дават място за следващите квалификации.

Последният мач на България в група 8 ще бъде срещу домакина Молдова в понеделник от 16:00 часа.

България - Швеция 0:0

България: Георги Китанов - Денислав Мицаков, Любомир Илиев, Александър Василев (80’ Димитър Маймункин), Стивън Петков, Никола Колев (к), Георги Минчев (72’ Милчо Ангелов), Станислав Дрянов, Михаел Орачев, Мики Орачев, Петър Чобанов
Резерви: Филип Димитров, Стоян Калпакиев, Мартин Здравчев, Серафим Михайлов, Серкан Юсеин
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки