1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Английският шампион не успя да превземе "Британия" (видео)

Английският шампион не успя да превземе "Британия" (видео)

Бербатов участва 70 минути в битката, Юнайтед с първа грешна стъпка след 1:1 срещу Стоук

Английският шампион не успя да превземе "Британия" (видео)

Английският шампион Манчестър Юнайтед бе поредният тим, който се убеди колко трудно се играе в крепостта на коравия Стоук Сити – „Британия Стейдиъм”.

„Червените дяволи” взеха точка от визитата си на негостоприемния стадион след 1:1 и така за първи път през сезона пропуснаха да триумфират в среща от Висшата лига.

Лошите новини за шампионите започнаха още преди срещата, когато стана ясно, че топреализаторът им през този сезон Уейн Рууни е получил травма и няма да може да играе в срещата.

Неговото място в атаката до Хавиер Ернандес бе заето от българския голмайстор на Висшата лига Димитър Бербатов, но пък още в началото на мача Чичарито също се контузи.

В 11-ата минута „Грахчето” бе натиснато в гръб от Уудгейт в наказателното поле на Стоук, след което падна и удари лошо главата си, а в резултат на това бе заменен от Майкъл Оуен.

Така нападението на „червените дяволи” придоби същия вид, който имаше и в мача срещу Лийдс за Карлинг къп през седмицата, но пък от отбраната отново липсваха играещите добре на втория етаж Крис Смолинг и капитанът Неманя Видич, което доведе до проблеми в течение на срещата.

Тя започна с вихрен старт на домакините, които обаче бе осуетен от гостите и те откриха резултата на „Британия” в трети пореден мач в една и съща минута - 27-ата.

Тогава представящият се силно от началото на сезона Луиш Нани получи топката от Димитър Бербатов, направи двойно подаване с Дарън Флетчър, преодоля бранител на Стоук с топка в крака и прати кълбото в мрежата на Бегович.

„Грънччарите” реагираха мигновено и буквално в ответната атака Уилкинсън пробва рефлекса на Де Хеа със силен шут отблизо, но испанецът се справи отлично и изби топката, след която тя срещна напречната греда и излезе в корнер.

В 35-ата минута младият испанец отново реагира отлично при удар отблизо и така опази врата си суха до почивката. Тя обаче остана такава само няколко минути след подновяването на играта, по-точно седем.

В 52-ата Стоук върна едно попадение чрез своя специалитет – статично положение, което бе консумирано от майстора на този компонент от играта Питър Крауч. Високият стрелец бе изпуснат от Фил Джоунс след центриране от корнер и отблизо буквално препарира Давид де Хеа.

Минута по-късно Крауч отново остана очи в очи с новия испански страж на английските шампиони, но последният поправи грешката на Рио Фърдинанд и отрази инстинктивно с ръка удара на 30-годишния голмайстор на домакините, реализирал първото си попадение с червено-белия екип.

След попадението „грънчарите” не се прибраха във фаза защита, а напротив – продължи да води битката с „червените дяволи”. В 70-ата минута сър Алекс Фъргюсън реши да направи двойна смяна и Димитър Бербатов напусна терена само няколко минути, след като имаше претенции за нарушение срещу себе си в наказателното поле на Стоук.

Влезлите като резерви Даниел Уелбек и Райън Гигс не успяха да помогнат на своите, макар пред уелския ветеран да се откри чудесен шанс да сложи точка на спора в самия край на двубоя.

В даденото от рефера продължение Нани центрира отдясно, а връхлитащият на скорост Гигс засече подаването му, но не намери вратата отблизо, тъй като ъгълът бе малък, а и в краката му връхлитаха двама състезатели на Стоук.

Така за първи път Манчестър Юнайтед не успя да вземе трите точки от началото на сезона и трябваше да се задоволи само с една, благодарение на която обаче отново оглави подреждането заради по-добрата си голова разлика от градския съперник Сити.

Стоук Сити – Манчестър Юнайтед 1:1
0:1 Нани (’27)
1:1 Крауч (’52)

Стартови състави:
Стоук Сити: Бегович, Шоукрос, Уилкинсън (’83 Хут), Уудгейт, Уелан, Уилсън, Пенънт, Делап (’85 Уайтхед), Етерингтън (‘90+1 Джером), Уолтърс, Крауч;
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Джоунс, Фърдинанд, Валенсия, Евра, Нани, Андерсон, Флетчър, Йънг (’70 Гигс), Бербатов (’70 Уелбек), Ернандес (’11 Оуен);

Стадион: „Британия” – 27582 зрители;

Алавес отново не прости на Севиля (ВИДЕО)

Трета поредна победа в съперничеството след 2:1

Ница разгроми Сент Етиен с 8:0 (ВИДЕО)

"Орлетата" вкараха 6 гола в първите 39 минути

Торино пречупи Верона и превзе върха в Италия (ВИДЕО)

„Биковете“ с 11 точки на върха след 3:2

В Германия: Трилър с 5 гола, червени картони и отменена дузпа в края (ВИДЕО)

Майнц би Аугсбург с 3:2 в зрелище

Луис Енрике: Дембеле става все по-добър

ПСЖ ще бъде без Марко Асенсио за мача с Реймс

Мареска: Стачка на футболистите изглежда като добра идея

Заради претоварения календар

Постекоглу: Стилът ни няма да се промени

„Искаме да печелим и да сме в топ 4“, заяви треньорът на Тотнъм

Емполи пак би Каляри като гост

След 2:0 в мач от V кръг на Серия А

Гьозтепе без нападателя на Челси в понеделник

Станимир Стоилов ще разчита на основния състав от миналия сезон