Аталанта продължава да гази наред в италианския елит (видео)

Лацио изпусна Палермо на "Олимпико", Каляри и Удинезе също не се победиха

Аталанта продължава да гази наред в италианския елит (видео)

Отборът на Аталанта продължава да гази наред откакто се завърна в елита на Италия. Днес тимът постигна трета победа от четири мача от началото на сезона в Серия А – това се случи в мача, игран на „Атлети Адзури Д’Италия”, в който Аталанта надделя с 2:1 над друг новак – Новара. 

Началото на мача бе равностойно, а постепенно домакините започнаха да действат по-уверено и усилията им доведоха до резултат в 34-ата минута. Тогава Езекиел Матиас Шелото се разписа с глава от близко разстояние. Голмайсторът за Аталанта можеше да удвои само 60 секунди по-късно, но ударът му от около 10-ина метра срещна лявата греда на вратата на Самир Уйкани. 

След почивката Новара можеше да изравни чрез Иван Радованович и Андреа Мацарани, но и двамата футболисти не успяха да преодолеят стража на домакините. Аталанта пък отбеляза второ попадение в 59-ата минута чрез Лука Чигарини, който нанесе блестящ изстрел от границата на наказателното поле. 

Новара намали в самия край на мача, само минута преди края на редовното време, а голмайстор за гостите бе Филипо Поркари. 

Така Аталанта вече има три победи и едно равенство, но е само с четири точки, защото стартира сезона с отрицателен актив от -6 пункта. В момента тимът се намира на 13-ата позиция. Новара е на 15-ото място с 4 точки.

В друг мач от кръга Лацио не успя да се добере до трите точки в домакинството си на Палермо. Мачът на „Олимпико” в Рим завърши при нулево равенство, а „орлите” все пак бяха тима, който търсеше повече победата. 

Джибрил Сисе и Ернанес пропуснаха на няколко пъти добри възможности през първата част, а за Палермо гол не съумяха да реализират Абел Ернандес и Маурисио Пиниля. През второто полувреме Лацио напълно доминираше, но не достигна до попадение, основна вина за което имаха Джибрил Сисе и Мирослав Клозе, които пропиляха най-добрите възможности за „орлите”. Палермо рядко поглеждаше към вратата на домакините през втората част, а единственото по-сериозно положение създаде Африйе Акуа в 78-ата минута. 

След спечелената точка Лацио вече има 5 и е на 10-ото място във временното подреждане. Палермо се намира на 6-ата позиция със 7 пункта. 

Каляри и Удинезе също завършиха по същия начин както Лацио и Палермо – 0:0. Двубоят бе богат на положения, но не и на голове. През първото полувреме Габриел Торхе и Антонио Ди Натале бяха изключително активни пред вратата на Каляри, а Нене и Роберто Кардосо Тиаго създаваха главоболия на Самир Ханданович. Вторите 45 минути бяха по-добри за домакините от Каляри, но зрителите все пак не видяха попадение и мачът завърши при нулево равенство. 

След ремито Удинезе има 8 пункта и продължава да е непобеден с две победи и две равенства, заемайки 2-ата позиция. Каляри е на 7-ото място със 7 точки.

Мареска: Челси е мечта за всеки треньор

Италианецът застава начело на лондончани с договор за пет години

Байерн Мюнхен продължава да настоява за Бруно Фернандеш

Португалецът е основна цел за баварците това лято

Арсенал обяви огромен списък от напускащи

"Топчиите" се разделят с 22 футболисти след края на сезона

Мбапе каза на Макрон кога ще обявят трансфера му

Реал Мадрид би трябвало да пусне новина още тази вечер

Санчо готов отново да играе за Юнайтед, но има условие

Той не иска повече да работи с Ерик тен Хаг

Решено: УЕФА пуска Сити и Юнайтед в евротурнирите

Вижте подробности

Винисиус е №1 в Шампионска лига

УЕФА оповести отбора на сезона в турнира

В Италия: Конте подписа с Наполи

Вижте подробности

В Лондон: Съдят трима за нахлуване на терена на „Уембли“

Общо 56 души са арестувани преди, по време и след финала на ШЛ

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки