Хитра Славия излъга Черноморец на „Лазур” (снимки)

"Белите" нанесоха първо поражение на "акулите" в Бургас

Хитра Славия излъга Черноморец на „Лазур” (снимки)

Отборът на Славия победи като гост Черноморец с 3:2 в мач от 7-ия кръг на „А” група.

 

На стадион „Лазур” в Бургас домакините откриха резултата още в 9-ата минута чрез Тодор Паланков. Столичани стигнаха до пълен обрат с попадения на Даниел Пеев в 33-ата и Жуниор от дузпа в 42-ата минута. Равенството бе възстановено от Георги Андонов в 58-ата, но 15 минути преди края резервата Николай Божов донесе ценните три точки за отбора на Славия, който постигна първи успех като гост под ръководството на Мартин Кушев.

 
Домакините започнаха по-активно срещата и още от самото начало натиснаха своя съперник. „Акулите” владееха повече топката и създаваха повече положения пред противниковата врата. Черноморец поведе още в 9-ата минута, когато Тодор Паланков открадна топката от Ели Маркес в половината на Славия и с прекрасен удар от около 25 метра прати топката неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Стефано Кунчев.
 
В минутите след попадението бургазлии продължиха да нападат в търсене на втори гол, но няколкото опасни центрирания в наказателното поле на „белите” не дадоха резултат.
 
Отборът на Славия даде признаци за живот едва в 26-ата минута, когато Жуниор бе изведен на отлична позиция, но се засуети и от десетина метра стреля право в тялото на притичалия Пламен Крумов.
 
В 33-ата минута малко изненадващо гостите стигнаха до изравняване след като младият бранител на Черноморец Георги Терзиев и вратарят Стоян Колев не се разбраха за една топка и тя се търкулна до Даниел Пеев, който от два метра нямаше как да сбърка пред празната врата.
 
Изравнителното попадение смути „акулите”, които докрая на първата част така и не успяха да намерят верния ритъм. В 40-ата минута Жуниор бе повален от Траян Дянков в наказателното поле на Черноморец и главният арбитър Димитър Андреев не се поколеба да посочи бялата точка. Зад топката застана потърпевшия Жуниор, който хладнокръвно отбеляза и изведе „белите” напред в резултата.
 
Домакините започнаха мотивирано второто полувреме, но продължиха да бъркат в задни позиции. В 58-ата минута Георги Анднонов получи правото да изпълни пряк свободен удар и възстанови равенството с прекрасен изстрел в долния ляв ъгъл зад Кунчев.
 
Малко по-късно Николай Божов се появи в игра за Славия, заменяйки Жозе Жуниор. Именно Божов в 75-ата минута изведе отново „белите” напред с прекрасен прехвърлящ удар от около 18 метра.
 
Слисаните „акули” се впуснаха в атака, но така и не можаха да създат сериозна опасност пред вратата на Стефано Кунчев. Девет минути преди края на срещата в безсилието си Жереми Фо-Поре падна за дузпа в наказателното поле на гостите, но Димитър Андреев не се подлъга и му показа втори жълт картон. По този начин отборът на Черноморец остана с човек по-малко докрая на мача. 
 
Победата изкачи Славия на девето място с актив от 10 точки. Бургазлии, за които това бе първо поражение за сезона на стадион "Лазур" пък не загубиха позиции, благодарение на загубата на Левски от Лудогорец, и в момента заемат четвърто място с 15 пункта.
Загорчич: Ще направим всичко по силите си за Европа

„Да си национал на България е върхът на кариерата ти“

От Ботев: Славия си заслужи успеха

„Искахме да се надиграваме, но не се представихме силно след червения картон“

Вальо Илиев: Равностоен мач и ценен опит за младите

„Резултатът е закономерен“, заяви треньорът на ЦСКА 1948

Киров: Закономерно равенство, разликата остава само точка

„Получи се равностоен двубой“, заяви треньорът на Арда

Ас на Ботев: Не знам дали оставам

Вижте подробности

Във Франция: Юношите на ЦСКА с успехи над Монако и Лил

На силен международен турнир

Потвърдено: Солени глоби за ЦСКА, Локо Пд и Левски

Вижте всички решения на Дисципа

ЦСКА се готви без двама за последните си 2 мача

"Червените" отбелязаха рождения ден на Борис Станков

Футболист от Серия D има интерес да пробва късмета си в България (видео)

Историята на Афолаби Сойеми-Олалоде е много интересна

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки