Петър Петров завърши седми в Гран при на Италия

Британецът Макс Ейнсти спечели и двата манша

Петър Петров завърши седми в Гран при на Италия

Петър Петров завърши на седмо място в Гран при на Италия - 15-и кръг от световния шампионат по мотокрос в клас МХ2. Българският пилот от заводския тим на Кавазаки остана на девета позиция в генералното класиране шест състезания преди края и трудно ще настигне лидерите, седем от които са в битката за шампионската титла през сезон 2015.

Петров спечели едва 20-о място в квалификационния манш, но в първото състезание за деня стартира много добре и беше на 12-а позиция след първата обиколка. Той постепенно изпревари силни съперници като Жереми Сеевер (Швейцария, Сузуки), Адам Стери (Великобритания, КТМ), Брент ван Донинк (Белгия, Ямаха) и други, което му отреди седмо място при 35:06.952 минути в 17-те обиколки на дълбоките пясъци край Мантова.

Вторият манш далеч не беше толкова успешен за българския състезател, който дълго време караше на 17-а позиция, но в заключителните минути от таймера изпревари цели петима свои съперници и в крайна сметка спечели 12-ото място с време 36:13.825 минути.

Британецът Макс Ейнсти, от частен тим на Кавазаки, спечели и двата манша, което му донесе втора поредна двойна победа в МХ2. Той обаче има малки шансове за титлата в конкуренцията на лидерите в шампионата Паулс Йонас (Латвия, КТМ) и Тим Гайзер (Словения, Ямаха), които му направиха компания на подиума в Гран при на Италия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки