Дунев: Дрифтът ме грабна заради своята непредвидимост

Дрифтът ме грабна, тъй като реално до последния момент не се знае кой ще победи

Дунев: Дрифтът ме грабна заради своята непредвидимост

"Това е хубавото на дрифта - непредвидим спорт e. Ние имахме своите шансове, успяхме да се възползваме от тях и затова се класирахме добре в Англия", каза Тодор Дунев.

 

"Дрифтът ме грабна, тъй като реално до последния момент не се знае кой ще победи. Това го прави много интересен и красив спорт. В световния рали шампионат и Формула 1 можеш да познаеш първите 5-6 преди дадено състезание, в дрифта това е абсолютно невъзможно", добави българския пилот.

 

"Много съм щастлив, че въпреки трудностите през сезона, които имахме с техниката, работата ни в сервиза по подготовката на новия автомобил продължава. Надявам се той да е готов през зимната пауза. Доволни сме, че всичките средства и усилия, които хвърлихме до някаква степен се оправдаха. Аз съм щастлив, когато има някакъв успех, който да сложи черта на работата на един цял екип", сподели още Дунев, който надви легендата на дрифта – японеца Йошихара, в последния кръг от английския дрифт шампионат, състоял се на стадион "Уембли".

 

Европейският шампион Дунев направи невероятен дебют, заемайки осмо място на квалификациите от 39 професионални дрифтъра в най-силния шампионат в Европа. Българинът финишира четвърти в състезанието, състезавайки се с миналогодишната си кола, тъй като новата все още не е завършена.

 

Той добави: "Изненадан съм тотално от състезанието. Тоталната доминация на японски автомобили, предимно Нисан. Имаше моменти, в които нещата изглеждаха отчайващи за нас, защото колите наистина бяха много силни. Всичко е въпрос на тактика, преценихме да използваме гуми с не толкова добро сцепление, за да може да компенсираме липсата на сила в това трасе. Чест им прави на съдиите в това състезание, че по никакъв начин не показаха някакви симпатии към японеца Йошихара, а той даже се оказа и доста земен човек. Той дойде при мен по време на състезанието, говорихме се. Човекът дойде да си направи кефа и да покара с нас. Пилот от неговия ранг, с неговия бюджет, не беше нормално да участва при нас, това е крачка назад за него".

 

"Другата седмица има състезание на `Нюрбургринг`. Преди десет години моята кариера започна там, така че на мен ще ми е много приятно да стъпя отново на тази писта. Ще видим и там как е настроението, оценяването, как е конкуренцията. Аз обаче смятам, че в Англия нивото е по-високо и като коли, и като пилоти. Нашата крайна цел е САЩ, участието в по-силен европейски шампионат ще ни отвори доста врати. Засега не можем да направим по-сериозна програма, за да се състезаваме в САЩ, което е крайната цел", завърши Дунев.

Ожие спечели рали Португалия за рекордния шести път

Пилотът с Тойота се доказа като царя на трасето в Португалия

Хорхе Мартин спечели Гран при на Франция и увеличи преднината си в MotoGP

Испанецът с аванс от 38 точки на върха

Италиански триумф на Гран при на Испания в MotoGP

Франческо Бана впечатли със смело каране

Грязин с първа историческа победа в Световния рали шампионат (ВИДЕО)

Той спечели надпреварата в WRC2 на рали „Хърватия“

Цолов 17-ти в тестовете в Барселона

Най-доброто му време беше 1:27.560 минути

Испанец пренаписа историята на Мото GP

Вижте подробности

Маверик Винялес спечели спринтовото състезание в MotoGP на пистата в Остин

Вижте подробности

Рекорден брой отбори на "EKO 12 часа на България"

Вижте подробности

Потвърдено: Собствениците на Формула 1 взеха и MotoGP

Сделката ще бъде завършена до края на календарната година

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки