Ивет Лалова: Няма да е проблем да съм във форма и за европейското, и за Олимпиадата (снимки+видео)

Лекоатлетката Ивет Лалова беше наградена днес за спортист на месец август в традиционната класация на „Пресклуб България”

Ивет Лалова: Няма да е проблем да съм във форма и за европейското, и за Олимпиадата (снимки+видео)

Лекоатлетката Ивет Лалова беше наградена днес за спортист на месец август в традиционната класация на „Пресклуб България”. Лалова събра 19 гласа и категорично спечели значката „Златна България”, след като втората, състезателката по художествена гимнастика Силвия Митева, събра едва с три гласа.Трета остана Станилия Стаменова с два гласа.
 

Основната причина за това точно Лалова да спечели приза е нейното седмо място на финала на световното първенство по лека атлетика в Дегу.

 
„Благодаря на всички, които са гласували за мен. Видях 19 гласа, радвам се, че вашите колеги оценяват царицата на спортовете и моята дисциплина 100 метра, която знаем, че е черешката на всяко световно. Щастлива съм, за мен е гордост, благодаря на всички”, коментира най-бързата бяла жена на света.
 
Тя разкри и плановете си за подготовка оттук нататък:
 
„Почивам още 10 дена, след което започва подготовката за Олимпиадата в Лондон. Предстои ми най-тежката част от процеса. Спринтьорът трябва да бъде свеж и да си разпредели силите. Аз направих 30 старта, което е доста. Това ми беше завръщане и трябваше да се наложа отново. Затова може би зимата ще бъде пропусната, но от друга страна имам амбиции за добро представяне на световното.”
 
„Европейското замества Купа Европа, тоест европейския отборен шампионат, който ще липсва следващата година. Тоест ние ще имаме състезание по-малко и се появява ново състезание, каквото е европейското. Не искам да участвам, все пак като най-бързата европейка мисля, че съм длъжна да отида, това ще бъде само в мой плюс и към самочувствието ми. Надявам се да съм здрава и да имам възможност. Смятам, че няма да бъде проблем да бъда във върхова форма и за европейското и за Олимпиадата. Моята цел е влизане на финал и на 100 и на 200 метра. Реално и постижимо е, а като резултати не искам да си поставям нещо кой знае колко по-високо от изминалия сезон. Един резултат от 10,90 е напълно достатъчен за успешно представяне на финал, а на 200 метра гоня личен резултат. Нека постигна резултатите, които имах досега, това е достатъчно. Зависима съм от условията, температурата, пистата, конкуренцията, вятърът, дъждът. Всички те имат голямо значение”, завърши лекоатлетката.


 
Най-добро време за сезона на 800 м

Вижте подробности

Саръбоюков със сребро в скока на дължина в Австрия

Следващият старт на българина е на Балканския шампионат по лека атлетика в Измир

В Плевен: Над 800 участници в Маратона на приятелството

Те са от над 17 националности

Тихомир Иванов покри норматив за Европейското първенство

29-годишният атлет първо се справи с конкуренцията

Ружди Ружди с пета световна титла

Вижте подробности

Зам.-министър Стоян Андонов награди шампиони на лекоатлетически турнир „Нови звезди“

Вижте подробности

Алекс Начева се завърна с победа в тройния скок

Вижте подробности

ОБЗОР: Кенийски победи на Маратон Варна, българите с бронз

Емблематичното за града събитие бе съпътствано от уникален спортен празник

Мароканец спечели полумаратона във Варна

Янислав Тодоров и Памела Ени триумфираха в бягането на 10.5 километра

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки