Аурелио Де Лаурентис: Трябва да създадем Европейска суперлига или да започнем да понасяме огромни загуби

Според боса на Наполи технологиите напредват толкова, че футболът в Европа трябва да се промени

Аурелио Де Лаурентис: Трябва да създадем Европейска суперлига или да започнем да понасяме огромни загуби

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис говори за неговите планове относно Европейската суперлига, за която вече от доста негови колеги сред най-добрите клубове на Стария континент се чуват индикации, че това трябва да се случи. Босът заяви, че подкрепя плановете за създаването й.

„През март бих искал все още да участваме в Шампионската лига. Ние сме зад испанците и англичаните? Да, ние се нуждаем от нови правила“, каза шефът на неаполитанците пред „Кориере Дело Спорт“.

Той разкри, че предпочита по това време да продължава борбата за спечеването на Шампионската лига, отколкото борбата за спечелването на титлтата в Италия.

Лаурентис смята, че има доста неправилни неща в начина на излъчване на отборите, играещи в евротурнирите и обърквания.

„От известно време говоря за това. Ние се нуждаем от създаването на лига, в която да има 6-7 италиански отбора, 6-7 германски и така нататък. Откакто съм основоположник казвам, че трябва да бъдат взети най-силните отбори от петте най-силни държави. По този начин не заставам срещу Платини, аз го харесвам, но технологиите насочват натам нещата. За пример мога да дам Индия, където в последните няколко години футболът взе превес над крикета, понеже технологиите насочиха натам нещата. През 2014 г. споразумението с Платини изтича и от тази точка президентът на Барселона Сандро Росел е по-близък до нашите интереси от Платини, както Румениге е по-иновативен. Целта не е да създадем дивизия, а да създадем маса за обсъждане на тези неща. Повтарям – технологиите напредват и ние трябва да обърнем внимание на това или да не го направим и да видим как нещата се обръщат към големи икономически загуби“, обясни вижданията си ексцентричният шеф на Наполи, който тази вечер среща испанския Виляреал на собствена земя.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки