Лукойл стартира с победа в Европа

„Студентите” победиха със 70:65 (23:17, 13:14, 15:16, 19:18) чешкия Простейов

Лукойл стартира с победа в Европа

Българският баскетболен шампион Лукойл Академик започна новия сезон с победа.

Тимът победи със 70:65 (23:17, 13:14, 15:16, 19:18) чешкия Простейов в новата зала „Арена Армеец” в първи мач от квалификациите за груповата фаза на втория по сила турнир на Стария континент – EuroCup.

Шампионите на България започнаха срещата малко плахо, но бързо успяха да излязат от това състояние и завършиха първата част с 23:17.

Втората част беше слаба и за двата отбора с много пропуски и грешки в атаката. В крайна сметка, Студентите допуснаха разликата да се намали още и завършиха втората част при 36:31.

Началото на второто полувреме беше по-успешна за българите, които вкараха дисциплина в играта си и въпреки, че не завърши с голяма разлика в точките тимът на Йовица Арсич приключи третия период с 51:47.

Последната част на мача беше драматична и динамична, като отборите се гонеха в резултата. В последните минути обаче баскетболистите на Лукойл се организираха и заиграха изключително добре в атака, с което помогнаха мачът да завърши 70:65 в тяхна полза.

Най-резултатен за „студентите” бе Ламонт Мак, който наниза 17 точки и овладя 4 борби, докато Тодор Стойков и Божидар Аврамов се отчетоха с по 10 точки. Най-полезен за гостите пък бе Джамар Смит, отбелязал 22 точки.

Мачът бе първи между двата отбора от квалификациите на надпреварата, а реваншът в Чехия е на 5-и октомври, сряда.

Припомняме, че по време на подготовката си Лукойл Академик спечели всичките си срещи с български отбори, а също така записа победи срещу Партизан и Арис.

Пълна статистика от срещата може да видите ТУК!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки