Григор Димитров е 17-и в схемата на US Open

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще бъде поставен под номер 17 във водената от сърбина Новак Джокович мъжка схема на откритото първенство на САЩ, потвърдиха организаторите

Григор Димитров е 17-и в схемата на US Open
Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще бъде поставен под номер 17 във водената от сърбина Новак Джокович мъжка схема на откритото първенство на САЩ, потвърдиха организаторите. Серина Уилямс пък очаквано ще открие като лидер при жените кампанията, след чийто край тя може да събере всички четири титли от Големия шлем за сезона. И това ще се случи за първи път от 27 години насам.
 
Уилямс, победителка в трите последни големи турнира при жените, има за подгласничка в схемата румънката Симона Халеп, която е финалист на "Ролан Гарос" през 2014 година. Рускинята Мария Шарапова, шампион в турнира от 2006 година, е поставена под номер 3, следвана от датчанката Каролине Возняцки.
 
Швейцарецът Роджър Федерер, жива легенда в тениса, спечели второ място в световната ранглиста и в схемата на турнира в Ню Йорк с титлата в Синсинати, с която триумфира само преди два дни. В топ 10 пък попадат цели петима победители от откритото първенство на САЩ, както и общо шестима носители на титли от Големия шлем. Освен Джокович (2011) и Федерер (2004 и 2008), турнира са печелили още британецът Анди Мъри (2012), испанецът Рафаел Надал (2010 и 2013) и миналогодишният победител Марин Чилич от Хърватия. Мъри е трети в схемата, Надал е осми, а Чилич е девети. Кей Нишикори, който загуби финала срещу хърватина през 2014, пък се намира на четвърто място и една позиция пред шампиона от "Ролан Гарос" - Стан Вавринка.
 
Петра Квитова, победителка в "Уимбълдън" през 2011 и 2014 година, се намира на пето място в женската схема, следвана от своята чешка сънародничка Луцие Шафаржова - финалистка във Франция. Виктория Азаренка, която има два финала в САЩ, обаче се е смъкнала до едва 20-о място в основната схема при жените. Подобен спад има и при 23-ата Винъс Уилямс, която е печелила два пъти турнира, както и при победителката от 2011 Саманта Стосър, която е 22-а. 
 
Междувременно, победа в турнира ще направи Серина Уилямс едва четвъртата жена, печелила всички титли от сериите за Големия шлем в рамките на един сезон в тениса. Другите са Морийн Конъли (1953), Маргарет Корт (1970) и Щефи Граф (1988). Това може да бъде и нейната седма корона от САЩ, с което ще изпревари Крис Евърт и ще се изравни с Граф по спечелени титли от Големия шлем.
 

Жребият за индивидуалните схеми на откритото първенство по тенис на САЩ ще бъде проведен на Националния тенис център в Ню Йорк в четвъртък. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки