ЦСКА спечели драматично финала със Септември (Сф) с късен гол (ВИДЕО)

Спорно съдийство беляза срещата, Преслав Йорданов се превърна в герой за „армейците”

ЦСКА спечели драматично финала със Септември (Сф) с късен гол (ВИДЕО)

ЦСКА спечели по драматичен начин финала в областта София (столица) със Септември (София) за Купата на България. „Червените” се наложиха с 1:0 на стадион „Българска армия”, като герой стана Преслав Йорданов, който вкара в добавеното време на срещата - в 94-ата минута.

 

По този начин ЦСКА се класира за междуобластните двубои, след които ще се излъчи представител за 1/16-финалите на турнира.

 

Емоциите и страстите в Борисовата градина не липсваха. Главният съдия Вихрен Манев стана обект на вниманието, след като през първото полувреме не бе зачетен гол на Божидар Чорбаджийски, а дълбоко през втората част не даде дузпа на Септември, след като Динчев докосна топката в наказателното поле с ръка. 

 

През първото полувреме отборът на ЦСКА бе по-активният, „червените” владееха повече топката, но трудно стигаха до опасности пред вратата на Емил Петров. Футболистите на Септември действаха много компактно в защита и почти не оставяха свободни пространства на съперника си. Освен това аАрмейците” допускаха много грешки при подаванията си – на няколко пъти Борис Галчев се опита да изведе Преслав Йорданов в наказателното поле, но без успех.

 

Най-интересното положение за частта, което може напълно спокойно да спадне и в графата „спорни”, се случи в 4-ата минута. Тогава Божидар Чорбаджийски засече центриране в наказателното поле и отправи коварен удар. Емил Петров се намеси и изби, въпреки че топката бе минала с целия си обем голлинията. Това обаче остана незабелязано от съдиите и голът не бе зачетен.

 

Отборът на треньора Николай Митов разчиташе предимно на контраатаки, на няколко пъти „червената” защита действаше неубедително, но въпреки това вратарят Анатоли Господинов не трябваше да се намеса решително. В 29-ата минута Русев пое по лявото крило, напредна и имаше добра позиция за стрелба, но вместо това реши да подава и прати в аут.

 

В 33-ата минута Николай Цветков изпълни по прекрасен начин пряк свободен удар. Той насочи много добре топката, но Петров се намеси стабилно и улови.

 

„Червените”  продължиха да доминират и през второто полувреме, но трудностите им при организирането на голови атаки също се запазиха. Отборът на Септември игра здраво в защита, докато в нападение действа много неумерено и с лекота губиха топката.

 

ЦСКА атакуваше до последно, като в заключителните минути на срещата действията се развиваха предимно в половината на Септември. Тимът на Митов на моменти умишлено баше играта, което поизнерви „армейците”. В 82-ата минута Галчев пусна майсторски пас към влезлият след почивката Хазуров, той шутира, като прехвърли вратаря, но топката разтресе здраво лявата греда. Малко след това отново нападателят на ЦСКА бе в центъра на вниманието с техничен удар. Емил Петров, който сякаш бе заключил вратата си в тази среща, обаче отново се намеси и с една ръка изби.

 

Дълбоко в добавеното време „Армията” все пак избухна. Преслав Йорданов получи в наказателното поле, надигра Донев и с мощен удар вкара, класийраки отбора си напред. 

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

Пирин ще надвие Ботев (Вр) по пътя към спасението

Вижте подробности

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки