Вожняцки и Квитова стигнаха до обрати в Ню Хейвън

Двете се класираха за трети кръг

Вожняцки и Квитова стигнаха до обрати в Ню Хейвън

Шампионката от миналата година на турнира по тенис за жени в Ню Хейвън Петра Квитова (Чехия) продължава в третия кръг. Поставената под номер 2 чехкиня елиминира представителката на домакините Мадисън Кейс с 4:6, 6:1, 6:2.

"Условията тук винаги са чудесни, разбира се като изключим влажността на въздуха. Единствените ми проблеми дойдоха от сервиса ми в първия сет, но след това всичко си дойде по местата, коментира Квитова.

След като спечели втория, в третата част тя имаше напрежение до 3:2. В следващия гейм отстъпваше с 0:40, но се върна и взе всички геймове до края на мача. В следващата си среща Квитова ще се изправи срещу Агниешка Радванска (Полша), която отстрани французойката Ализе Корне (Франция).

Поставената като номер 5 в схемата Каролина Плишкова (Чехия) се наложи над Олга Савчук (Украйна) с 6:4, 6:1 за 52 минути и ще срещне друга украинка на четвъртфиналите - "щастливата губеща" от квалификациите Леся Цуренко.

Номер 3 в турнира Каролина Вожняцки (Дания) трудно победи Роберта Винчи (Италия) с 6:4, 6:7 (3:7), 7:6 (9:7). Вожняцки има четири победи на този турнир - от 2008-а до 2011 година. Следващата й съперничка е Каролин Гарсия (Франция).

Тя беше на прага на отпадането, след като отстъпваше с 6:7 в тайбрека на третия сет, но взе три последователни точки и обърна развоя на срещата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки