Спортинг победи драматично Лацио, Божинов отново не игра (видео)

Живко Миланов записа 90 минути при равенството на Васлуй срещу Цюрих

Спортинг победи драматично Лацио, Божинов отново не игра (видео)

Португалският Спортинг Лисабон постигна победа с 2:1 в домакинството си на Лацио. Двубоят бе част от програмата на група Dи бе втори и за двата тима. Българският нападател на тима от португалската столица – Валери Божинов, не взе участие в срещата и изгледа целия двубой от резервната скамейка.

Мачът бе доста вълнуващ и двата отбора създадоха доста интересни ситуации пред двамата вратари. Спортинг бе тимът, който създаде повече ситуации през първата част. Първият точен удар обаче бе отправен от играч на Лацио – Конко се опита да затрудни Руи Патрисио, но стражът на домакините се справи със ситуцията. Резултатът бе открит в 21-ата минута, когато Рики ван Волфсвинкел нанесе хубав изстрел с левия крак и откри за 1:0. След това домакините от Лисабон направиха няколко пропуска и бяха наказани за тези свои действия в 40-ата минута, когато Мирослав Клозе възстанови равенството. Спортинг все пак достигна до гол аванс на почивката, след като Емилиано Инсуа се разписа във втората минута на даденото от съдията продължение на първата част след страхотен далечен изстрел.

Второто полувреме стартира лошо за домакините. Спортинг остана с десет души на терена в 50-ата минута, след като авторът на второто попадение за тима от Лисабон – Инсуа, видя за втори път картона с жълт цвят. След като вече бе с човек повече, Лацио тръгна усилено в атака, за да търси изравняването, но то така и не дойде. Скули, Роки, Ернанес и Сисе направиха куп пропуски пред Руи Патрисио и така „орлите” загубиха двубоя.

След поражението Лацио е на 3-ото място в групата с една точка. Спортинг е лидер с две победи и 6 пункта.

В другия мач от групата Васлуй на Живко Миланов завърша наравно 2:2 като домакин на Цюрих. Гостите от Швейцария играха с човек по-малко около половин час, но все пак измъкнаха равенството и точката. Българският защитник бе на терена по време на всичките 90 минути.

Цюрих водеше с 1:0 на почивката, след като Алфонс бе дал аванс на гостите в 32-ата минута. През втората част, в 62-ата, Коч пое към съблекалните, след като бе изгонен от съдията, а Уесли изравни чрез отлично изпълнение на дузпа. Пълният обрат бе факт в 77-ата минута – Темванжера отбеляза гол за Васлуй и румънският тим вече водеше с 2:1. Цюрих обаче все пак измъкна точката с попадение в 78-ата минута – автор на втория гол за гостите бе Мехмеди.

След равенството Васлуй е на 2-ото място в групата с 2 точки и 2 равенства. Цюрих е последен с 1.

Италиано потвърди, че напуска Фиорентина

Специалистът изведе Ла Виола до два поредни финала в Лигата на конференциите

Венеция остави Кремонезе и Вальо Антов в Серия Б (ВИДЕО)

Загуба с 0:1 покрай каналите за родния национал

Байерн Мюнхен договори национал от Байер Леверкузен

Йонатан Таа ще се присъедини към баварците

Сент Етиен отново е в Лига 1 след гол в 117-та минута (ВИДЕО)

Десеткратният шампион на Франция победи в баража за влизане Метц

Фенербахче представи Моуриньо, феновете полудяха

Трибуните на Шюкрю Сараджоглу бяха препълнени

Фиорентина надви Аталанта с 3:2 за официалния край на Серия А (ВИДЕО)

Двата финалиста в Европа изиграха отложен мач от Калчото

Шчесни не иска да си тръгва от Ювентус

Полякът не е притеснен от трансфера на Ди Грегорио

Нойер отново се завръща на вратата на Германия

Капитанът на Байерн Мюнхен ще пази срещу Украйна

Хоселу: Някои дори не празнуваха Шампионската лига

Нападателят на "белия балет" забелязал, че за някои играчи триумфът не е нищо особено

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки