Австралиец е първият съперник на Гришо на US Open

Димитров, който е №17 в схемата на турнира, има две победи от два мача без загубен сет срещуМатю Ебдън

Австралиец е първият съперник на Гришо на US Open

Австралиецът Матю Ебдън е първият съперник на Григор Димитров на Откритото първенство на САЩ. Ебдън преодоля квалификациите и си осигури среща с най-добрия български тенисист в първия кръг на последния за годината турнир от Големия шлем. 

 

Григор, който е №17 в схемата на турнира, има две победи от два мача без загубен сет срещу този съперник. Срещата между двамата е в понеделник. При победа срещу австралиеца, Димитров ще срещне победителя от мача между Йен-сун Лю от Тайван и Михаил Кукушкин от Казахстан.

 

27-годишният Ебдън е роден в Южна Африка, но се състезава под австралийския флаг. Най-силното му класиране в ранглистата на ATP е №61 през октомври 2012, а в момента е №135. Никога не е стигал по-далеч от втори кръг на сингъл в турнирите от Големия шлем.

 

Първата среща между първата ни ракета и Ебдън е на турнира от сериите “Чалънджър” в Банкок през 2010 година, когато Димитров печели с 6-4, 6-1. Три години по-късно - на “Мастърс” в Индиан Уелс нашенецът отново е категоричен и триумфира след 6-4, 6-4.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки