Вила и Нюкасъл остават непобедени във Висшата лига (видео)

Стилиян Петров поведе Вила към успех с 2:0 над Уигън, "свраките" накълваха Уулвс на "Молиню"

Вила и Нюкасъл остават непобедени във Висшата лига (видео)
Астън Вила надделя с 2:0 над Уигън и продължава да е без допусната загуба във Висшата лига на Англия. Капитанът на Вила Стилиян Петров започна като титуляр и изигра пълни 90 минути за домакините.

На „Вила парк” Стенли и компания бяха по-активният отбор и вкараха по един гол в двете полувремена. Габриел Агбонлахор изведе бирмингамци напред в 36-ата минута. Той се измъкна на чиста позиция и от границата на наказателното поле наниза кълбото в горния ляв ъгъл.

Вила потърси втори гол и той дойде след 61 минути игра. Агбонлахор асиситрира на Дарън Бент, който засече и отблизо направи 2:0.

Нюкасъл прави най-силния си старт от десетилетия в Премиършип и също няма загуба. Днес „свраките” надиграха Уулвърхемптън като гост и постигнаха 4-тата си победа. Демба Ба продължи да бележи след хетттрика в миналия кръг срещу Евертън. На „Молиню” нападателят откри в полза на Нюкасъл в 17-ата минута с удар с глава от няколко метра. Хуан Гутиерес направи 0:2 още преди паузата с красив шут в долния десен ъгъл на Хенеси.

След почивката „вълците” на Мик Макарти върнаха само един гол. Автор на почетното попадение за 1:2 стана Стивън Флетчър, който се разписа с глава 2 минути преди края.

В може би най-оспорвания мач в съботния следобед във Висшата лига Съндърланд и Уест Бромич направиха зрелищно 2:2 на „Стейдиъм ъф лайт”.

Джеймс Морисън даде начало на головата серия в двубоя. В 4-ата минута той засече отблизо с глава за 0:1 и „дроздовете” поведоха. „Черните котки” още не знаеха какво се случва, когато Уест Бром удари втори път. Само 2 минути след първия гол Шейн Лонг порази мрежата на домакините за 0:2 с удар по земя вътре в наказателното поле.

В средата на полувремето Съндърланд отвърна в стил – вкара по примера на гостите 2 гола за 3 минути и изравни.

Дошлият под наем от Арсенал Никлас Бендтнер намери целта в 24-ата минута за 1:2, а в 26-ата Ахмед Елмохамади с глава възстанови статуквото – 2:2.
До края и двата състава можеха да вземат пълен комплект от точки, но ремито беше най-справедливо и никой не вкара.

След изиграването на 6 мача от 7-ия кръг в Англия Нюкасъл вече е трети с 15 точки, като измести Ливърпул и Челси, който е с мач по-малко. Астън Вила е на 6-та позиция с 11. Съндърланд и Уест Бромич, Уигън и  Уулвс остават във втората половина на таблицата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки