Слаб Юнайтед би с късмет новака Норич на "Олд Трафорд" (видео)

Бербатов отново не игра, а "червените дяволи" стигнаха трудно до 19-а поредна домакинска победа в Премиършип след 2:0

Слаб Юнайтед би с късмет новака Норич на "Олд Трафорд" (видео)

Английският шампион Манчестър Юнайтед постигна своята 19-а поредна домакинска победа в Премиършип, надделявайки над новака Норич с 2:0 на своя „Олд Трафорд”.

„Червените дяволи” обаче определено не впечатлиха с играта си и не показаха, че заслужават да спечелят двубоя, а мексиканският нападател Хавиер Ернандес изигра изключително слаб мач.

Българският стрелец Димитър Бербатов отново не намери място сред стартовите 11 на сър Алекс Фъргюсън, а резерва в срещата остана и новият страж Давид де Хеа, както и опитният бранител Рио Фърдинанд, а Ашли Йънг дори не попадна в групата за мача.

Така първото полувреме на срещата протече по грижливо написания предварително сценарии от мениджъра на гостите Пол Ламбърт.

Шотландският наставник на „канарчетата” очевидно бе дал наставления на своя тим да спазва дистанция и да не атакува агресивно бързите футболисти на домакините, което определено даде резултат.

Преди паузата новаците дори имаха по-чистите голови положения и дори по-голямо процентно владеене на топката, а „червените дяволи” очевидно се изнервиха и така и не съумяха да сътворят нищо кой знае колко опасно пред вратата на съперника.

На почивката мениджърът на домакините сър Алекс Фъргюсън не направи никакви промени, въпреки че мачът не вървеше в правилната посока за неговите възпитаници, а мексиканският нападател на тима Хавиер Ернандес бе перманентно в засада.

Това очаквано не доведе и до промяна в игровото поведение на двата състава, а контраатаките на гостите изглеждаха все по-опасни.

При две от тях футболисти на Норич пропиляха от така наречените 100-процентови положения за гол, а в един от случаите и гредата спаси Андрес Линдегаард след рикошет в тялото на Андерсон.

Манчестър Юнайтед обаче отново показа защо е шампион на Англия и съумя да спечели срещата, въпреки че съвсем не бе по-добрият отбор на терена.

В 68-ата минута появилият се четири минути преди това Райън Гигс изпълни добре един корнер, след което отличният в този мач Фил Джоунс игра с глава, после същото стори и Уейн Рууни, а Андресон потрети упражнението, но вкара топката в мрежата.

След попадението Норич се опита да отговори на предизвикателството, но вместо това получи нов гол при една от контраатаките на „червените дяволи”.

В 87-ата минута Парк проби отдясно и центрира остро по земя в наказателното поле, където появилият се също като резерва Даниел Уелбек засече топката и оформи крайното 2:0.

След успеха Манчестър Юнайтед остана лидер в класирането с 19 точки от седем мача, колкото има и градският съперник Сити, който обаче има с едно попадение по-лоша голова разлика. Норич е на 10-о място с осем точки след седем кръга.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки