Челси размаза Болтън с хеттрик на възкръсналия Лампард (видео+снимки)

Мартин Петров игра силно, но лондончани превзеха с лекота "Рийбокс"

Челси размаза Болтън с хеттрик на възкръсналия Лампард (видео+снимки)
Английският вицешампион Челси показа, че се намира в страхотна форма и нанесе тежко поражение на Болтън с Мартин Петров. „Сините” от Лондон постигнаха разгромна победа с 5:1 на „Рийбок”. С хеттрик за лондончани се отчете Франк Лампард, който се връща към най-добрите си дни, а другите 2 гола заби младият Даниел Стъридж.

Мартин Петров за пореден път започна като титуляр за Болтън, но това не помогна особено много на тима. Срещата започна кошмарно за домакините. Даниел Стъридж бе оставен непокрит при едно центриране от корнер, извиси се и заби с глава за 0:1 още във 2-ата минута..

Младокът не се зарадва след гола, защото игра миналия сезон под наем именно в Болтън.

В 15-ата минута Франк Лампард увеличи преднината на Челси след страхотен гол, изработен от целия тим. Хуан Мата подхвана атака в центъра, направи двойно с Рамирес, бразилецът включи и Стърдидж в комбинацията, а той се превърна в асистент този път като даде перфектно за Лампард – 0:2.

В 26-ата минута Даниел Стъридж се разписа за втори път и Челси вече водеше с 3:0. Стрелецът отправи удар отдясно, топката тупна пред вратаря Богдан и той не се намеси добре, а топката за трети път се озова в мрежата му.

Само минута по-късно Болтън вече беше в тотален нокаут. Давид Луис напредна добре и шутира, Богдан не можа да лови и изби право на пътя на Франк Лампард, а халфът лесно направи 0:4.

В началото на втората част домакините все пак също успяха да вкарат. Мартин Петров центрира от пряк свободен удар, защитата на Челси не се намеси добре, а от това се възползва Дерик Боята, който на задната греда засече с глава за 1:4.

Челси не се смути от гола и продължи да играе с много настроение. В 59-ата минута Дрогба направи чудесно двойно подаване с Мата, намери Лампард в наказателното поле и осмицата на клуба оформи своя хеттрик и крайния резултат – 5:1 за гостите.

До края Мартин Петров и компания опитаха да направят резултата по приемлив за себе си, но нямаха късмет. Самият български национал имаше 2 чудесни възможности от пряк свободен удар, но стреля в стената. В 81-ата минута Петров овладя една топка на аутлинията и намери Кевин Дейвис. Англичанинът засече, но Бранислав Иванович изчисти от голлинията. На телевизионните повторения обаче се видя, че топката премина голлинията с целия си обем и трябваше да бъде зачетен гол за домакините.

3 минути преди края Ийгълс можеше да се запише сред голмайсторите. Той изстреля истинска бомба, Петър Чех изби, но топката намери дясната греда и не попадна в мрежата.

Челси също можеше да вкара още, но Стъридж на 3 пъти и Дрогба на 2 пъти не съумяха да завършат бързите атаки на „сините”.

Така Челси се върна на 3-та позиция във Висшата лига, на 3 точки зад грандовете от Манчестър. Отборът на Андре Вияш-Боаш има 16 точки след 7 кръга, а след паузата за международни мачове приема Еветън на „Стамфорд Бридж”.

Десет от Рома матираха Дженоа с 1:0 на "Олимпико"(ВИДЕО)

Лукаку вкара победния и може би последния си гол за "вълците"

Гуардиола намекна, че напускането му наближава

Испанецът спечели шестата си титла в Англия и не очаква да остане още дълго на "Етихад"

Барселона си гарантира второто място (ВИДЕО)

Каталунците събраха 82 точки и имат четири повече от Жирона

Виляреал и Реал Мадрид си вкараха осем гола в зрелищно реми (ВИДЕО)

Шампионът на Испания отново игра с резервите преди финала в ШЛ

Клоп: Вече съм един от вас

"Обичам ви до краен предел", каза той към феновете на "Анфийлд"

Йодегор: Трябва да сме още по-гладни, за да спечелим всичко

Капитанът на Арсенал няма търпение за новия сезон

Интер взе точката от Лацио в последната минута (ВИДЕО)

"Нерадзурите" спасиха празника за получаването на Скудетото

Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Претендент за "Гол на сезона" прати Челси в Европа

"Сините" спасиха сезона с квота за европейските клубни турнири

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки