Куинс Парк капитулира на "Крейвън Котидж"

Фулъм писа "отлична" оценка на днешния си съперник

Куинс Парк капитулира на "Крейвън Котидж"

Отборът на Фулъм се подигра с един от новаците в Премиършип – Куинс Парк Рейнджърс, побеждавайки го с категоричното 6:0 пред собствена публика. Мачът на „Крейвън Котидж” предложи куп зрелищни емоции от страна и на двата отбора, но домакините се възползваха от някои от шансовете си и бяха точни в завършващия удар, докато гостите имаха възможности за отбелязване на гол, но не успяха да ги оползотворят. 


Лондонското дерби бе вълнуващо от 1-ата минута. Шон Райт-Филипс отправи първия точен изстрел към Марк Шварцер още преди да са изтекли първите 60 секунди, а Фулъм отвърна с пропуск на Муса Дембеле, който бе последван от първото попадение в мача. То падна във 2-ата минута, когато Андрю Джонсън нанесе изстрел с десния крак и откри за 1:0.

В 20-ата минута вратарят на Куинс Парк Патрик Кени събори автора на първото попадение за домакините – Джонсън в наказателното поле, и Андре Маринър посочи бялата точка. Дани Мърфи застана зад топката и запазвайки спокойствие вкара за 2:0, пращайки кълбото в левия ъгъл на стража на гостите.

До почивката на двубоя много активният от началото на мача Андрю Джонсън достигна до второ свое попадение, което бе трето за тима му. Голът дойде в 38-ата минута и до голяма степен сложи край на интригата.

През втората част Куинс Парк бе по-активен и създаде повече опасности пред Шварцер, но отново домакините бяха отборът, който достигаше до головете. Резултатът стана 4:0 в 59-ата минута, когато след пас на Дани Мърфи Андрю Джонсън оформи своя хеттрик. Петият гол за Фулъм дойде в 65-ата минута – тогава Боби Замора комбинира с Клинт Демпси, който направи безпомощен Патрик Кени за пети път, след като изпрати кълбото в долния ляв ъгъл на вратата му. Малко преди да започне да тече последният четвърт час на мача ролите на участниците, допринесли за петото попадение, бяха разменени – Демпси намери Замора, а нападателят без проблеми се разписа за крайното 6:0.

Така Фулъм събра 7 точки и е на 12-ата позиция. Куинс Парк записа най-голямото си поражение от началото на сезона и е 11-ти с точка повече от днешния си съперник.

Десет от Рома матираха Дженоа с 1:0 на "Олимпико"(ВИДЕО)

Лукаку вкара победния и може би последния си гол за "вълците"

Гуардиола намекна, че напускането му наближава

Испанецът спечели шестата си титла в Англия и не очаква да остане още дълго на "Етихад"

Барселона си гарантира второто място (ВИДЕО)

Каталунците събраха 82 точки и имат четири повече от Жирона

Виляреал и Реал Мадрид си вкараха осем гола в зрелищно реми (ВИДЕО)

Шампионът на Испания отново игра с резервите преди финала в ШЛ

Клоп: Вече съм един от вас

"Обичам ви до краен предел", каза той към феновете на "Анфийлд"

Йодегор: Трябва да сме още по-гладни, за да спечелим всичко

Капитанът на Арсенал няма търпение за новия сезон

Интер взе точката от Лацио в последната минута (ВИДЕО)

"Нерадзурите" спасиха празника за получаването на Скудетото

Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Претендент за "Гол на сезона" прати Челси в Европа

"Сините" спасиха сезона с квота за европейските клубни турнири

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки