Арсенал не спира с издънките - "артилеристите" склониха глава и в дербито на Северен Лондон (видео)

Вратарска грешка бе в основата на победата на Тотнъм над Арсенал в лондонското дерби

Арсенал не спира с издънките - "артилеристите" склониха глава и в дербито на Северен Лондон (видео)

Отборът на Тотнъм спечели дербито на Северен Лондон срещу Арсенал. „Шпорите” надделяха с 2:1 над „артилеристите” на „Уайт Харт Лейн” и по този начин им нанесоха четвърто поражение от началото на сезона. Двубоят започна по-добре за домакините, но Тотнъм успя да открие чак в края на първата част благодарение на Рафаел ван дер Ваарт. Арсенал излезе вдъхновен през второто полувреме и изравни в самото начало. „Шпорите” обаче отново заиграха по-добре от противника си и след страхотния далечен изстрел на Уокър и слабата проява на Войчех Шчезни в 73-ата минута резултатът стана 2:1 и Тотнъм се добра до трите точки. 


Първата възможност за откриване на резултата се откри пред домакините – ударът на Джърмейн Дефоу с глава в 4-ата минута обаче премина над напречната греда. Само 180 секунди по-късно Скот Паркър бе изведен сам срещу Шчезни, но не нанесе най-добрия възможен удар и стражът на Арсенал отрази, избивайки топката с тялото си.

Арсенал също имаше своите шансове. Робин ван Перси бе фаулиран в близост до аутлинията, а с отговорността да изпълни нарушението се нагърби Микел Артета. Ударът на испанеца в 24-ата минута обаче прелетя малко над горната греда на вратата на Брад Фридел. Друга възможност за гостите бе тази, която се откри в 29-ата минута пред Жервиньо. Нападателят навлезе в наказателното поле на "шпорите" и обръщайки се рязко стреля, а кълбото премина на по-малко от метър от дясната греда.

До почивката Тотнъм бе по-активният тим и в 40-ата минута Емануел Адебайор намери хубаво Рафаел ван Дер Ваарт, който овладя топката на гърди и със силен изстрел с левия крак заби кълбото покрай Шчезни. До почивката „шпорите” имаха още една ситуация, от която да достигнат до попадение, но ударът на Гарет Бейл премина много близко до целта и излезе в аут.

Втората част започна с нов пропуск на уелския футболист на Тотнъм. Играчът на домакините можеше да удвои, но изстрелът му в 49-ата минута отново премина на сантиметри от вратата. Така се стигна до момента, в който Арсенал изравни. Сонг центрира топката в наказателното поле на Тотнъм в 50-ата минута, а най-съобразителен се оказа Аарън Рамзи, който засече кълбото и го забоде в мрежата на Брад Фридел.

Тотнъм много бързо можеше отново да излезе напред, но главен виновник това да не се случи бе Емануел Адебайор, който бе изведен очи в очи с Шчезни, но не отправи хубав изстрел и вратарят на Арсенал изби с едната си ръка в корнер.

„Шпорите” продължиха да се представят по-силно от своя съперник и в 73-ата минута наглед безопасен далечен изстрел се превърна в попадение. Кайл Уокър стреля силно от повече от 25 метра, а Шчезни реагира неубедително и допусна топката да влезе в мрежата му, като по този начин за втори път в мача Тотнъм излезе с гол напред. До края на двубоя Джърмейн Дефоу можеше да отбележи трети гол за домакините, но не намери рамките на вратата, а Арсенал така и не създаде нещо по-опасно и записа поредно поражение през настоящия сезон.

След изиграването на 7-ия кръг в Премиършип Тотнъм има 12 точки и е на 6-ата позиция във временното подреждане. Арсенал се намира в долната половина на таблицата, на 15-ото място, със 7 пункта.

Тотнъм 2:1 Арсенал
40' 1:0 Ван дер Ваарт
51' 1:1 Рамзи
73' 2:1 Уокър

Стадион: "Уайт Харт Лейн"

Жълти картони: Ван дер Ваарт, Паркър (Тотнъм); Мертезакер (Арсенал)

Червени картони: няма

Стартови състави: 

Тотнъм: Фридел, Кинг, Кабул, Асу-Екото, Уокър, Модрич, Паркър (Чорлука 90'), Бейл, Ван дер Ваарт (Сандро 64'), Адебайор (Ливърмор 85'), Дефоу

Арсенал: Шчезни, Сонг, Гибс, Саня (Дженкинсън 68'), Артета, Кокелин, Жервиньо (Аршавин 77'), Уолкът (Бенаюн 72'), Ван Перси, Рамзи

Десет от Рома матираха Дженоа с 1:0 на "Олимпико"(ВИДЕО)

Лукаку вкара победния и може би последния си гол за "вълците"

Гуардиола намекна, че напускането му наближава

Испанецът спечели шестата си титла в Англия и не очаква да остане още дълго на "Етихад"

Виляреал и Реал Мадрид си вкараха осем гола в зрелищно реми (ВИДЕО)

Шампионът на Испания отново игра с резервите преди финала в ШЛ

Клоп: Вече съм един от вас

"Обичам ви до краен предел", каза той към феновете на "Анфийлд"

Йодегор: Трябва да сме още по-гладни, за да спечелим всичко

Капитанът на Арсенал няма търпение за новия сезон

Интер взе точката от Лацио в последната минута (ВИДЕО)

"Нерадзурите" спасиха празника за получаването на Скудетото

Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Претендент за "Гол на сезона" прати Челси в Европа

"Сините" спасиха сезона с квота за европейските клубни турнири

Клоп спусна завесата си в Ливърпул с 2:0 над Уулвс (ВИДЕО)

Германецът си взе "сбогом" с Анфийлд по подобаващ начин

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки