САЩ стана световен шампион в щафетата 4 по 400 метра за мъже в Пекин

САЩ стана световен шампион в щафетата 4 по 400 метра за мъже и това бе последната дисциплина на 15-ото Световно първенство по лека атлетика, което се проведе на стадион "Птиче гнездо" в Пекин.

САЩ стана световен шампион в щафетата 4 по 400 метра за мъже в Пекин

САЩ стана световен шампион в щафетата 4 по 400 метра за мъже и това бе последната дисциплина на 15-ото Световно първенство по лека атлетика, което се проведе на стадион "Птиче гнездо" в Пекин. Американците спечелиха златните медали с най-добър резултат в света за сезона - 2:57.82 минути. С най-голям принос за успеха на САЩ беше сребърният медалист на 400 м от Пекин 2015 Лашон Мерит, който направи изключително бягане на последния пост и осигури титлата. Другите трима в квартета на САЩ бяха Дейвид Вербург, Тони Макуей и Бришон Нелум.  

Сребърните медали спечелиха  представителите на Тринидад и Тобаго с 2:58.20 минути, което е нов национален рекорд на страната от Карибския басейн. Рекордът беше постигнат от Рени Куоу, Лалонде Гордън, Деон Ленод и Мачел Цеденио. 

Щафетата на Великобритания спечели бронзовите медали с 2:58.51 минути. За британците отличията извоюваха Рабах Юсиф, Делано Уилямс, Джарид Дън и Мартин Рууни. Хилядни от секундата оставиха щафетата на Ямайка на четвърта позиция. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки