Министър Красен Кралев откри най-модерната спортна зала в Пловдив

В новата зала може да се практикуват над 25 вида спорт. Капацитетът на съоръжението е 6200 седящи места с възможност до 8000 при концерти

Министър Красен Кралев  откри най-модерната спортна зала в Пловдив

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Пловдив Иван Тотев и Александър Гусятников, вице-президент на федерацията по колоездене на Русия откриха новата спортна зала в града. 

 

На церемонията присъстваха политици и много емблематични спортисти на България Сийка Келбечева, Стоянка Груйчева, Йордан Йовчев, Николай Бухалов, Любо Ганев, националният отбор по волейбол, футболни величия и още много български спортисти.

 

„Уважаеми дами и господа, скъпи пловдивчани, изключително се вълнувам и е чест за мен да споделя този миг с вас. Миг, който толкова дълго време чакахме, за да имаме такава прекрасна зала, да имаме покрит колодрум – най-модерният в Източна Европа, заяви министър Кралев пред препълнената зала. Много ви благодаря за това, че всички сте тук. Това ми вдъхва увереност, че нашите шампиони, нашите титли, които ще завоюваме в тази зала, ще се радват на одобрението на българската публика. Българската публика ще дава сили на нашите спортисти да побеждават, защото така се създават легендите и се създава историята на спорта, така се създава историята на залата. Искрено се надявам, че това спортно съоръжение ще даде тласък не само на българското колоездене, но и на всички 25 спорта, които могат да се практикуват тук”.

 

Министърт пожела на кмета Иван Тотев пълна зала и много медали за българския спорт. 

 

„Благодаря ви, че уважихте нашите спортисти, и се надявам да преживеете заедно с тях много мигове на успехи и на слава”, допълни министър Кралев.

 

Част от официалната церемония беше и финалът на Световното първенство по Таекуон-До ITF, което беше и първото спортно състезание в новата зала. Красен Кралев награди с купа в комплексното класиране победителя в световното първенство по Таекуон-До ITF от КНДР.

 

Министър Кралев заедно с шефа на колоездачния съюз Петър Тончев връчи жълтата фланелка на лидера Пьотр Дябо, победител в етапа Нова Загора – Пловдив от 64-ата Колоездачна обиколка на България. 

 

Изпълнения на Пловдивската опера, дует „Ритон“, DEEP ZONE PRODJECT и емблематичната песен на група P.I.F. „Някой кара колело“ зарадваха хилядите зрители на откриването.

 

В новата зала може да се практикуват над 25 вида спорт. Капацитетът на съоръжението е 6200 седящи места с възможност до 8000 при концерти. 

Спортното министерство не дава стадионите "Септември" и "Юнак" на Столична община

Вижте официалната позиция на ММС

Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки