Джони Велинов: Юношите са изнежени, играят един мач и самочувствието им скача до небето (видео)

Ако се уреждат мачове на юноши, това ще убие футбола, не мога да го възприема, вайка се шефът на ДЮШ на ЦСКА

Джони Велинов: Юношите са изнежени, играят един мач и самочувствието им скача до небето (видео)
Шефът на ДЮШ на ЦСКА Георги Велинов определи младото поколение като разнежено и с прекалено високо самочувствие. Според легендата на „армейците” именно това е една от причините юношите да не намират място в първите отбори на клубовете от „А” група.

„Школата на ЦСКА работи правилно и произвежда футболисти. Ако не стават за ЦСКА, стават за други отбори. Следим всеки мач на сателита Академик (София), където се развиват нашите юноши. Едно дете като го викнеш в първия отбор, самочувствието му се вдига до небето. Преди ние треперехме да влезем в мъжкия отбор. После като слезе при юношите старша възраст не може да се говори с него. Вече са малко изнежено поколение и затова по-малко играчи влизат в първите отбори.”, даде своето мнение Велинов в днешното актуално Студио „Дерби”. Посетителите на Novsport.com имаха възможност да наблюдават актуално Студио „Дерби” на живо.
 
Велинов не пропусна да сподели и проблемите в школата на „червените”: „Все още не са готови нашите терени на Българска армия. Имаме много „доброжелатетли”, които пускат слухове за нас. Милен Радуканов покани доста деца да играят в контролите и сега пак ще ги повика. ЦСКА е едно цяло, първият отбор и школата са едно цяло. Който иска да има голям отбор, трябва да има школа.”
 
„Все още са малко – малко над 300 деца са. Никое дете не е върнато от „Българска армия”. Нито едно дете не сме спрели.Таксата си е една и съща всеки месец – 40 лева я направихме, защото ползваме базите на „Царско село”. Беше 25 и 30, но сега я вдигнахме.”, разказа босът.

„Доста футболисти загубихме заради неудачници ръководители, които не са преценили, че един играч може да е от полза за ЦСКА. Георги Терзиев и аз исках да го взема от школата на Сливен, но сега той е в Черноморец и е национал.”, ядосва се на някои грешки Джони Велинов.

„ЦСКА не участва в уредени мачове на юноши. Не мога да възприема това. Не е моя работа защо такива мачове влизат в тиражите на букмейкърите. Наистина ако това се случва, това убива футбола”, с тъга заяви бившият страж на „армейците”.


Във Франция: Юношите на ЦСКА с успехи над Монако и Лил

На силен международен турнир

Потвърдено: Солени глоби за ЦСКА, Локо Пд и Левски

Вижте всички решения на Дисципа

ЦСКА се готви без двама за последните си 2 мача

"Червените" отбелязаха рождения ден на Борис Станков

Футболист от Серия D има интерес да пробва късмета си в България (видео)

Историята на Афолаби Сойеми-Олалоде е много интересна

Георги Иванов инициира важна среща за футболната инфраструктура

Президентът на БФС търси решение на фундаментален казус

Лудогорец зове за купон: Да вдигнем заедно 13-ата

В Разград обявиха програмата по празненствата

Заги обяви групата за Ботев Пд

Белите без Томбак и Христов

ОБРАТ! Крумовград остава на "Коматево"

Новината бе потвърдена от клуба

Левски обяви програмата до визитата на Крумовград

"Сините" с открити тренировки на "Герена"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки