Купа „Мургаш-Максбайк” ще е валидна за шампионат по планинско колоездене

Шампионатът по планинско колоездене ще се проведе съгласно правилника на Международния колоездачен съюз – UCI

Купа „Мургаш-Максбайк” ще е валидна за шампионат по планинско колоездене

Популярното състезание за купа „Мургаш-Максбайк” тази година ще бъде валидно за държавно първенство по планинско колоездене – маутинбайк. То е в дисциплината крос кънтри и ще бъде за голямата награда на „Маxbike”.

Националният шампионат ще се проведе на 9 октомври в района на Бухово, област Софийска. Този старт е последното и най-тежко състезание за приключващия спортно-състезателен сезон на Българския колоездачен съюз.

Стартът е в неделя от центъра на Бухово - пред кметството и с финал на същото място. Маршрутът е с дължина на трасето 54 км, с денивелация около 2000 метра.  Маратонското трасе е с три сериозни изкачвания като последното е на 43-тия километър и е най-стръмно.

Участниците тръгват в 10 часа от Бухово, минават в близост до един от най-високите върхове на Стара планина -връх Мургаш /около 12 часа/, после се насочват към с. Потоп/около 13 часа/ и обратно към Бухово. Най-бързите байкъри се очаква да финишират малко след 13,30 часа.

При преминаване през контролите в по-късен час от посочения, времето на състезателя няма да взима в предвид в крайното класиране, но всички преминали разстоянието състезатели ще бъдат записани във финалния протокол, предупредиха организаторите.

Преди старта - от 9,30 часа, ще бъдат раздавани номерата за състезанието срещу попълнена декларация за физическо здраве и застраховка. За лицензираните състезатели е необходим само валиден лиценз.

Организаторите са променили маршрута от миналатa година и сега състезателите ще се сблъскат с разнообразие от доста стръмни терени и екстремни условия.

Любителите могат да са спокойни, защото за тях има специално изграден маршрут, който е доста по-лек и е с дължина 40 км. Всеки, който се страхува да премине цялото маратонско трасе, може да се запише в категорията hobby sport. Трасето за hobby sport категорията ще е само до връх Мургаш. Категориите тук ще са за мъже, жени, ветерани и двойки.

При наличието на по-малко от петима състезатели в дадена категория, организаторите ще я слеят с по-горна, както и да зачетат общо класиране и проведат общо награждаване. Класирането е индивидуално и отборно, според времената на първите трима състезатели от даден отбор.

Двойките участват в отделно класиране. За да се зачете резултатът на дадена двойка, членовете и трябва да преминават през контролите и финала с не по-голяма разлика от една минута по между си.

Участниците в категорията hobby sport ще получат единствено предметни награди. Медали, купи и шампионски титли в съответните категории ще има само в големия  маратон.

Краен срок за подаване на заявки и заплащане на таксата за участие 8 октомври 2011 година до 20.00 часа.

В състезанието се очаква да се включат над 100 участника в 5 категории – мъже, жени, юноши, ветерани, както и в отборния шампионат (с по 2-ма състезатели ).

Шампионатът по планинско колоездене ще се проведе съгласно правилника на Международния колоездачен съюз – UCI. Всеки състезател е длъжен да бъдe екипиран с каска и ръкавици и да представи медицинско свидетелство, издадено не по-рано от 3 дни преди състезанието, да участва с изправен планински велосипед, да бъде застрахован с планинска застраховка. Бегачите трябва да преминават през всички контролни пунктове и да финишират с велосипеда, с който са стартирали.

Победителите ще си разделят награден фонд от  2500 лева и много предметни награди. Магазин „Маxbike” e основен партньор на събитието. Всички участници ще получат талон за - 30% отстъпка в „Маxbike”.

Медийни партньори са MTB-BG - българската медия за планинско колоездене,  Списание “360”, както и електронната информациормационна агенция „Темпо нюз”. Организатори на атрактивната велонадпревара са велоклуб "Мамут", както и най-големият завод в Европа за производство на велосипеди „Макском”-Пловдив.

България завърши на 10-о място на Световната купа по фехтовка

Вижте подробности

Карлос Насар: Никога не бих предал хората, които ме подкрепят

„Отивам в Париж, за да зарадвам България“

Министър Глушков присъства на фестивала по утринна гимнастика „Ямбол‘24“

Вижте подробности

Йоана Илиева и Олга Храмова във втория ден на Световната купа по фехтовка в Пловдив

Вижте подробности

Зам.-министър Петър Младенов награди участниците в спортния празник на училище „Питагор“

Вижте подробности

Министър Глушков в Пловдив за Деня на спорта

Подкрепи българите на СК по фехтовка и се срещна с кмета Костадин Димитров и студенти

Само за месец! Глушков преодоля забавеното финансиране на спортните клубове

Предишното ръководство на спортното министерство не намери време да разгледа проектите

Училище "Питагор" обедини спортисти и ученици под мотото „Чиста игра“

В деня на българския спорт

Георги Глушков поздрави спортната общественост по повод Деня на българския спорт!

Вижте какво казва министърът на младежта и спорта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки