Радо Стойчев: Как да обсъждам с министър Нейков спортно-технически въпроси?

„Подготвям отчет и ще го изпратя на Българската федерация по волейбол (БФВ) в срока, който се иска - обяви пред „Труд" треньорът на националите по волейбол

Радо Стойчев: Как да обсъждам с министър Нейков спортно-технически въпроси?
„Подготвям отчет и ще го изпратя на Българската федерация по волейбол (БФВ) в срока, който се иска - обяви пред „Труд" треньорът на националите по волейбол Радостин Стойчев. - Но този отчет ще бъде кратък, защото не ми е ясна формата. За първи път ми се налага да правя такова нещо и нямам ясна идея какво трябва да съдържа."
 
До сряда Стойчев трябва да предостави в централата на БФВ доклада си за представянето на националния отбор в Световната лига (5-о място) и европейското (6-о място).
 
В същото време спортният министър Свилен Нейков привика ръководството на БФВ и поиска обяснение за резултатите на националните отбори през сезона. Нейков иска на нова среща да се яви и самият Стойчев.
 
„Нормално е министър Нейков да се интересува от спорт като волейбола, но честно казано, не знам как да коментирам с него спортно-технически въпроси. По същия начин не бих могъл да се изказвам и аз за гребане, просто не го разбирам. Иначе на предстоящата среща с ръководството на федерацията ще отговоря на всички въпроси, на които се поиска отговор. Но това ще стане на живо, не в отчета."
 
Стойчев и италианският му клуб „Тренто" заминават в четвъртък за Доха, където тимът ще брани титлата си на световното клубно първенство. По сметките на селекционера, в натоварения си график с „Тренто" той ще има възможност да дойде в България на 5-6 ноември и тогава да се срещне с управата на централата и Нейков.
 

„Моята идея да помогна на българския волейбол остава, друг е въпросът дали няма промяна в наложилите се обстоятелства...", заяви Стойчев на питане в каква посока вървят очакванията дали той ще продължи работата си в националния. 

Любомир Ганев: Успех, спортисти! Днес е вашият ден

Президентът на волейбола с обръщение по повод празника

Волейболистките паднаха от Япония

Вижте подробности

Операцията на Алекс Николов се отлага

Волейболният ни национал страда от дискова херния

Министър Глушков бе гост на премиерата на филма за ВК Левски – „История на бъдещето“

Министърът на младежта и спорта уважи премиерата на документалната лента

Волейболистите загубиха от Естония в контрола

След седмица националите стартират в тазгодишния турнир Лига на нациите

Започнахме със загуба във волейболната Лига на нациите (ВИДЕО)

Нашите паднаха от Нидерландия в Анталия

Дея спорт привлече словашки национал

Това е трети чужденец, който привлича бургаският клуб

Левски двоен шампион на „А1 Звезди на бъдещето до 14 г.“

Светослав Гоцев награди талантите

Атанасов и Карягин напуснаха клуба на Пламен Константинов

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки