Капитанът Петров: Поставяме ново начало за българския тим, дайте шанс на Мадански и на младите (видео)

"Боли ме, че мачът с Украйна бе преместен там, защото има опасения, че стадионът ще е празен и ще бъдем освирквани"

Капитанът Петров: Поставяме ново начало за българския тим, дайте шанс на Мадански и на младите (видео)

Капитанът на българския национален отбор Стилиян Петров застана пред родната футболна общественост и разкри своето виждане за неуспеха в приключващите европейски квалификации.

Това стана по време на първата пресконференция на Михаил Мадански като селекционер на „лъвовете”, която посетителите на Novsport.com имаха възможността да проследят на живо посредством директно предаване от мястото на събитието.

Както е известно, Стенли дълго време не разговаряше с представители на българските медии, но днес застана пред тях и отговори на въпросите, свързани с бъдещето на отбора, а и на него самия.

„Ако навлизаме в детайли защо не съм разговарял, можем да изкараме доста време тук. Прости вие имахте своето виждане по някои въпроси, а аз – своето”, обяви пред журналистите халфът. „Мисля обаче, че като капитан съм длъжен да застана пред българската общественост и да кажа своето мнение за неуспешните квалификации.

Вината е изцяло в нас – футболистите, защото ние сме главните действащи лица. Ние не виним БФС, нито който и да било. За всички нас това бе една от най-разочароващите квалификации, защото не е прилично да се борим с Уелс за предпоследното място в групата.

Сега виждам, че се поставя едно ново начало за българския национален отбор. Всички специалисти, ръководство и ние самите сме пред това ново начало, което ще изгради бъдещето на този тим.

Това ще е един нов отбор, с млади футболисти, които обаче се нуждаят от време, а аз като капитан съм тук, за да помогна на тези състезатели с опита си.

Затова ви призовавам - дайте време на младите момчета, защото тяхната психика не е като моята – мен може да ме критикувате и плюете, но не правете така, че те да идват и да играят за България със страх. Аз вече усещам един такъв насаден страх, защото виждам как всички са настроени негативно срещу неопитните състезатели.

В България винаги се опитваме да извлечем негативното. В националния отбор никога не е имало разделение, но пък скандалите в медиите са в изобилие.

Просто се пишат неща, които не отговарят на истината, а това не е от полза на никого. Проблемът у нас е, че при първия силен мач на някой футболист, той бива превърнат в звезда.

Затова и с Михаил Мадански постоянно говорим, че младите трябва да си заслужат мястото в представителния тим, да са постоянни, да подобряват играта си… някои хора, които повече говорят с медиите, отколкото да играят.

Съгласен съм, че има футболисти, които са с пропуски, но те носят и положителните си качества, щом са национални състезатели.

Сега разполагаме с млади и неопитни момчета, от гледна точка на факта, че тяхната психика е различна, защото те не са играли европейски футбол.

Един Георги Миланов, например, ми направи много силно впечатление, защото играе със самочувствие. Това е един халф, който България не е виждала от дълго време и всички скоро ще се уверите в това.

Надявам се, че един ден ще имаме отново един силен представителен тим и той ще радва феновете ни.

Надявам се също така, че Михаил Мадански ще получи шанс и ще остане като селекционер на българския национален отбор, защото това, че пое отбора за два мача, показва смелост, а и той е най-добре запознат с качествата на младите футболисти на България.

Мисля, че треньорските смени не помагат на никого, защото през 4-5 мача сменяме селекционери, а всеки един се нуждае от време, за да опознае момчетата, да изгради щаба си, да се запознае с качествата на всеки един от нас.

Много футболисти се сменят, много треньори се сменят, но не се дава шанс на никого, а е ясно, че успехите ще дойдат тогава, когато бъде дадено време и спокойствие на всички в отбора”, сподели капитанът, след което бе помолен да коментира факта, че изпревари по брой изиграни мачове с националния екип настоящия президент на БФС Борислав Михайлов:

„Голяма чест за мен е, че подобрих рекорда на Боби Михайлов, но няма истина в твърденията, че това е влошило взаимоотношенията между мен и президента на БФС.

Ще се радвам обаче някои от идващите сега млади момчета един ден да подобрят този рекорд.

Аз винаги съм се учил от по-опитните футболисти, като един Красимир Балъков например, и сега ще се опитам да предам знанията на следващото поколение.

Истината е обаче, че мен ме боли страшно много от това, че мачът с Украйна бе преместен там, защото има опасения, че стадионът ще е празен и ще бъдем освирквани.

Наистина ме боли от тези предположения, но съм наясно с това, че и ние носим своята отговорност”, допълни Стилиян Петров.

Левски иска халф на ЦСКА 1948

Вижте кой е той

Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки