Стилиян проговори: Ще моли Бербатов да се върне (видео)

Стенли обясни, че би бил безкрайно щастлив това да стане, но решението на Бербатов е твърдо и е много трудно той да го промени

Стилиян проговори: Ще моли Бербатов да се върне (видео)

След легендите на българския футбол, Лотар Матеус и кой ли още не и капитанът на националния отбор Стилиян Петров ще се направи опит да накара Димитър Бербатов да се върне в състава на „трикольорите“.

Стенли говори за пръв път от 15 март 2007 г. и обясни, че би бил безкрайно щастлив това да стане, но решението на Бербатов е твърдо и е много трудно той да го промени. Все пак халфът на Астън Вила пое отговорност да направи опит.

„Не мисля, че някой треньор би се отказал от футболисти като Мартин Петров и Димитър Бербатов. Аз съм израснал с тези състезатели и лично се надявам той да се върне в представителния тим. Всички знаете защо той се отказа – просто критиките му дойдоха в повече. Подчертавам обаче, че аз ще съм най-радостен, ако той се върне в нашия тим, защото е нужен на младите момчета, а и на целия ни състав. Аз винаги съм готов да говоря с Митко Бербатов – правил съм го много пъти. Знам обаче мнението му по този въпрос, но пак казвам, че ще бъда безкрайно щастлив да го видя отново на лагер-сбора за представителния ни тим“, каза Стенли.

"Дали обаче ще успеем да го убедим, заедно с треньорското ръководство и с БФС, да се върне – това е друг въпрос. Надявам се, разбира се, да успеем, ако той прецени, че ще се върне, значи ще се върне и всички ще бъдем доволни“, каза още Петров.

Той се обърна и към медиите по този въпрос. „Мисля обаче, че и медиите трябва да понесат своята отговорност, защото те доста плюха по Митко, когато отборът не вървеше, а сега виждате какво се случи. Нека не си поставяме амбиции, които са неизпълними. За Мартин какво да кажа… той винаги играе със сърце за този отбор, а аз вече обявих, че ще помагам на България докато мога и винаги ще се отзовавам, когато ме повикат“, обясни вижданията си Стилиян, който бе заедно с новия селекционер Михаил Мадански на пресконференцията на националите преди контролата с Украйна.

В момента националният отбор е на лагер сбор в Правец преди срещите с Украйна и Уелс.

Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

Локо (Пд) и Ботев (Пд) в битка за белгиец от Етър

Карсела следен и от клубове от Унгария и Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки