Сензациите в пресата: Берое уволнява Жуниор Мапуку

Ангуло изнудва Лудогорец за пари, Стоичков съветва Ивайло Петев

Сензациите в пресата: Берое уволнява Жуниор Мапуку

Сензациите в родната преса на 2 септември, сряда, 2015 година:

Тема Спорт: Берое уволнява Жуниор Мапуку

Жуниор Manyкy може да бъде увол­нен дисциплинарно, ако до часо­ве не се завърне в отбора и не се присъедини към тренировъ­чния процес на тима. Той не се готви със съотборниците си от 18 август. След това обяви, че е контузен и си взе болничен. От 21 август, понеделник, той не е в Стара Загора и шефове­те на клуба нямат контакт с тарана.

25-годишният футболист стигна дотам да се самопредлага на датските Брьондби и Виборг. Към Мапуку имаше инте­рес от страна на испанския Елче, който обаче не бе готов да плати трансферна сума за него.

През миналата седмица той публикува съобщение на страница­та си в социалната мрежа фейсбук и обяви, че се разделя с клу­ба. Като причина за решението си изтъкна лошото отношение на треньора Петър Хубчев към него. В момента обаче той има действащ договор. И ако клу­бът го уволни дисциплинарно, няма да може да играе за друг отбор до месец юни 2016 година.

След мача с Ботев Пловдив (0:0) Петър Хубчев бе категори­чен, че Мапуку няма повече мя­сто в отбора.

Вчера нападателят на ста­розагорци Спас Делев претърпя лек пътен инцидент. Той обаче не е пострадал при него, а леко само колата му. По време на паузата в шампионата заради евроквалификациите на нацио­налния отбор Берое ще изиграе контролна среща със Спартак Плевен. Двубоят срещу втородивизионния тим е насрочен за събота, 5 септември, от 17:30 часа в Стара Загора.

Днес заралии подновяват за­нимания и до приятелската сре­ща ще бъдат събрани на лагер. Следващият официален мач на Берое е срещу Лудогорец. Той е на 12 септември от 20:00 часа в Стара Загора и ще бъде преда­ван по Диема Спорт.

Тема Спорт: Локо Пд отхвърли Янко Сандански

Локомотив Пловдив от­каза да прибере Янко Сан­дански, разбра "Тема Спорт". Халфът бе желан на "Лаута" преди няколко сед­мици. Тогава обаче 26-го-дишният футболист отка­за да се завърне при смърфо-вете, за които игра близо година и половина. Преди ня­колко дни полузащитникът е направил опит да се върне, но този път от спортно-техническото ръководство са решили, че вече не се нуждаят от него.

Сандански напусна "Лаута" след края на миналия сезон, за да се върне в родния си клуб Пирин. Само след един месец при орлетата обаче халфът си тръгна. оттогава до сега той е без отбор. В същото време Локо Пд са ударили на камък в опита си да уредят контрола със силен противник. Треньорският щаб е поискал да се изправи срещу по-качествен отбор, което да помогне за сработката между отделните линии. За момента обаче единствените варианти за черно-белите за съперник са тимове от трета дивизия.



Меридиан мач: И Ангуло изнудва Лудогорец за пари

Един от трансфер­ните провали на Лудогорец Браян Ангуло продължава да упорства и да не ис­ка да прекрати дого­вора си с „орлите", според който полу­чава една от най-ви­соките заплати в клуба. Колумбиецът отпадна от сметките на спортно-техни­ческия щаб, след като въобще не из­ползва шансовете, които получи по време на подготов­ката и срещу молдовския Милсами. Той обаче иска да прибере солидна не­устойка, за да разт­рогне. За разлика от Бруно Рибейро, който по документи още е треньор на тима, макар отдавна да не се вясва в Разград, левият бек продъл­жава да тренира. То­ва, че не влиза дори в групата за офици­алните мачове изоб­що не го притесня­ва. Има слаби надеж­ди „орлите" да ус­пеят да уредят тран­сфер на Ангуло в Израел, където лет­ният прозорец зат­варя след две сед­мици.Има слаби надеж­ди „орлите" да ус­пеят да уредят тран­сфер на Ангуло в Израел, където лет­ният прозорец зат­варя след две сед­мици.



Меридиан мач: Черно море и Берое наддават за Гъргоров

Интересът към Емил Гъргоров про­дължава да е изклю­чителен. След като той се появи на база­та на Ботев (Плов­див) в Коматево, но не прие условията на „жълто-черните", но­ви оферти са му отп­равили от Черно мо­ре и Берое. Бившият национал потвърди пред „Меридиан Мач", че има и други предложения от Бъл­гария и в неделя си даде двудневен срок да обяви избора си. Той все още се надя­ва, че може да се уре­ди с трансфер и зад граница, но шансове­те за това намаляват ежедневно.

„Меридиан Мач" пръв информира, че Левски също се е опитал да вземе едн от легендите на ЦСКА през този век. Именно заради „ар­мейската" си история обаче Гъргоров е отк­лонил предложението от „Герена".

От Пловдив са ка­тегорични, че няма как да дадат повече от 3000 евро заплата на Бадема, колкото е таванът на възнаг­ражденията в първия отбор. Спортният ди­ректор Георги Мар­ков и шефът Ангел Палийски обаче при­мамват 34-годишния атакуващ халф със стила, който отборът практикува и с коло­ритните фенове. Сред плюсовете, с които Ботев се изтъква пред Гъргоров, е и отличната база с ка­чествени терени, за каквито във Варна все още само могат да мечтаят. Прекале­ната тактическа дис­циплина, на която за­лага Петър Хубчев, е сред контрааргумен­тите около офертата от Берое.



Меридиан мач: Стоичков съветва Петев

Националният селекционер Ивайло Петев е получил доста съвети от ле­гендата Христо Стоичков преди ма­ча с Норвегия. Ка­мата, който в мо­мента е в Мексико, където работи в местна телевизия, звъни на Петев и двамата често об­съждат проблемите на тима. Със сигур­ност Ицо съветва за някои неща селекци­онера, който трудно би могъл да му се противопостави.

Христо Стоичков води националния тим на България от 2004 до 2007 г. През този период той ра­боти с Валери Бо­жинов, Димитър Рангелов и Николай Михайлов. Отделно от това, носителят на „Златната топка" бе начело на Литекс до 2012 до 2013 г. А в този период рабо­ти с други от нацио­налите ни, сред кои­то Георги Миланов, Симеон Славчев и Николай Бодуров.

Не е тайна, че за Ивайло Петев е нор­мално да се вслуш­ва в съветите на други треньори, ко­ито имат повече опит от него в занаята. Иначе Стоичков е. надъхал Кмета за мача с Норвегия и му е пожелал успех в този крайно важен за България сблъ­сък. Ако победим северняците, ще направим сериозна крачка към класира­не на бараж за Евро 2016.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки