Петев: Божинов и Ники Михайлов няма да играят срещу Норвегия, Митрев ще пази (ВИДЕО+СНИМКИ)

Има шанс да се върнем в битката за Евро 2016, този мач е с по-различен, по-висок залог, казва националният селекционер

Петев: Божинов и Ники Михайлов няма да играят срещу Норвегия, Митрев ще пази (ВИДЕО+СНИМКИ)
Вратарят Николай Михайлов и нападателят Валери Божинов няма да играят за България във важната европейска квалификация срещу Норвегия в четвъртък от 21:45 часа на „Васил Левски”. Това обяви националният селекционер Ивайло Петев, който разкри, че Божидар Митрев (Шериф) ще застане между гредите.

„Най-вероятно Божинов и Николай Михайлов няма  да могат да вземат участие в тази среща. Надявам се тренировката да мине нормално и всички други да са на разположение за утрешната среща. Божидар Митрев ще започне мача. Никой не е застрахован от контузии или да стане нещо. Поради тая причина имаме 25 футболисти, така че това е шанс да се изяви нов човек. Аз се надявам всички наши играчи, които ще играят срещу Норвегия, да се представят на добро ниво и най-важното е да изглеждаме убедително през целия мач”, коментира Ивайло Петев на официалната пресконференция на българския отбор преди мача.

Причина за отсъствието на Николай Михайлов е стомашен вирус, който започнал да го мъчи миналата нощ и в сряда нещата са се влошили, което го вади от сметките.

Петев очаква добро представяне от полузащитника, който ще замени неполучилия повиквателна и останал без отбор засега Владимир Гаджев.

„Всеки един футболист е важен за националния отбор. По-обективна причина Гаджев не попадна в състава за тези квалификации, надявам се който и да играе утре на неговото място да не проличи, че него го няма. Това ще е шанс нов човек да се появи в състава”.

Селекционерът до голяма степен вече е определил стартовите 11 за битката с норвежците, като признава, че тази директна битка за третото място в нашата група H е с по-висок залог.

„Има шанс да се върнем в битката за Евро 2016. До голяма степен след тоя мач ще видим дали тоя шанс е по-голям или по-малък. Има още една тренировка. До голяма степен да (знам стартовия състав), но нека мине и последната тренировка. Не че нещо може да се случи, но всичко е възможно. Стартовите 11 ще ги определим утре на разбора. Мачът е по-различен, всички знаем какъв залог има в утрешната среща. Чак напрежение не бих казал, но залогът е доста голям и от него до голяма степен зависи дали ще ни се увеличат шансовете за Евро 2016”, каза Петев.

Селекционерът призова родните фенове масово да подкрепят неговите избраници.

„Публиката винаги е била до националния отбор. Моят призив е колкото възможно повече хора да подкрепят националния отбор, ние имаме нужда тяхната подкрепа”.

Той похвали Норвегия за отбора, с който разполагат гостите.

Разполагате с доста балансиран тим. Срещу вас е изключително трудно да се играе, аз притеснения нямам. Не мисля, че Норвегия ще изневери на стила, който изповядва от доста време. Въпросът е ние как ще противодействаме, това за мен е най-важно”.

ОЩЕ СНИМКИ ОТ ТРЕНИРОВКИТЕ НА НАШИТЕ И НОРВЕГИЯ, ЗВЕЗДАТА НА РЕАЛ ЙОДЕГААРД И РЕНОВИРАНИЯ НАЦИОНАЛЕН СТАДИОН ВИЖТЕ ТУК
 
БФС извади отбор от София-изток

Пирдоп приключва с областната група

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки