Англия ще се запъти към Евро 2012, балканско супердерби в група "E"

Англия има страхотен шанс да си осигури участие в Полша и Украйна. Гърция и Хърватия в смъртоносна хватка

Англия ще се запъти към Евро 2012, балканско супердерби в група "E"
В петък ще се изиграят куп евроквалификации, а битката за места в Полша и Украйна вече достига своя апогей. Някои от основните фаворити вече си осигуриха участие на Евро 2012, докато решаващите мачове за други тепърва предстоят. България почива в петък и вместо квалификация играе контрола с Украйна в Киев.

Ето традиционните прогнози на Novsport.com за евроквалификационните мачове: 

Група "G"

Черна гора – Англия

Последен мач за Англия в тези квалификации в група "G", където е и българският национален отбор. Засега островитяните са безгрешни навън, за разлика от не много убедителната им форма на „Уембли”. Черна гора може да измести играчите на Фабио Капело от върха с 2 поредни победи в заключителните двубои. Черна гора и Англия имат много силни защити – и двата тима са допуснали по само 3 гола, като единствено Италия с един-единствен пуснат гол ги изпреварва в тази класация. „Трите лъва” обаче са вкарали 3 пъти повече голове от черногорците – 15:5, а хикс в Подгорица праща звездите от Висшата лига на Англия в Полша и Украйна.

Черна гора е корав съперник, но Англия има огромна класа. Албионците се чувстват по-добре, когато гостуват и ще докажат това срещу Черна гора.

Прогноза на Novsport.com: 2
Коефициент на Sportingbet.com (1,X,2): 4.75,  3.40, 1.666


Уелс - Швейцария
В другия мач от нашата група Уелс посреща Швейцария на Отмар Хитцфелд. "Кръстоносците" нямат победа навън в тези квалификации, докато Уелс спечели едва една победа и е на дъното в класирането. Мачът е без значение и ще даде шанс на двете държави да изпробват млади играчи. Швейцария има много таллантливо младо поколение, което завоюва сребърните медали от Европейското първенство това лято. Гостите определено разполагат с по-качествени играчи и имат възможностите да се поздравят с победа.

Прогноза на Novsport.com: 2
Коефициент на Sportingbet.com (1,X,2): 4.20, 3.50, 1.727


Група "Е"

Гърция – Хърватия
Може би най-решителният сблъсък за Евро 2012 този петък. Балканското дерби е битка за директна виза за Полша и Украйна. Ако хърватите надделеят, те се класират за шампионата на Стария континент. Ако Гърция бие, ще измести „шахматистите” от върха.
Младен Петрич и Даниел Пранич са извън тима на Славен Билич. Иво Иличевич е контузен, а капитанът Дарио Сърна е наказан за Хърватия. Ангелос Харистеас, Теофанис Гекас и вратарят Дионисис Киотис са трите жокера, които са върнати в състава на Гърция от треньора Фернандо Сантос. Той не може да разчита на Сотирис Нинис, Янис Фетфацидис, Пантелис Кафес, Янис Маниатис и Михалис Сифакис.

Залогът е прекалено голям, за да се допускат излишни рискове и в двата лагера. От друга страна Гърция и Хърватия не са заплашени от друг конкурент, което обещава битка на живот и смърт. Хърватия ще затвори мача и ще чака своя шанс на контри. Очертава се равенство без много голове.

Прогноза на Novsport.com: X
Коефициент на Sportingbet.com (1,X,2): 2.45, 3.20, 2.65
 

Група "Е"

Финландия – Швеция
Скандинавското дерби от група “E” има различно значение за Финландия и Швеция този път. „Суоми” вече няма шансове за класиране на финалите на Евро 2012, докато за шведите трите точки са жизненоважни. Холандия вече се класира напред от тази трудна група след 8 поредни победи. „Тре крунур” има равни точки с Унгария (18) на втората позиция. Предимството на Швеция е, че има мач по-малко и победа срещу комшиите ще ги бетонира на второто място. В първия мач на шведска земя избраниците на Ерик Хамрен размазаха Финландия с 5:0. Сега въпреки скандинавския заряд на двубоя очакваме нова победа за Швеция.

Прогноза на Novspot.com: 2
Коефициент на Sportingbet.com (1,X,2): 5.50, 3.60, 1.55


Група "B"

Словакия – Русия
Пореден ключов мач от група “B”, която безспорно е най-заплетената от всички битки на Стария континент. „Сборная” има крехък аванс от 2 точки на върха, но Словакия, Армения и Ейре са плътно по петите им, като тези 4 тима са събрани в едва 3 точки разлика. Предвид контузиите в лагера на руснаците и лесни последен мач срещу Андора у дома, Дик Адвокаат не би бил недоволен от едната точка. Голмайсторът на Зенит Александър Кержаков и Дмитри Торбински са контузени. Първи повиквателни за националния отбор получиха крилото на Динамо (Москва) Александър Самедов и нападателят на Рубин (Казан) Владимир Дядюн. В отобра на Владимир Вайс няма изненади, а единственото, което ще търси Словакия, е победа. Русия обаче има сили да се добере до точката, която устройва тима.

Прогноза на Novsport.com: X
Коефициент на Sportingbet.com (1,X,2): 2.90, 3.10, 2.30


Група "C"

Сърбия – Италия
Италия се класира за Евро 2012 след 7 победи и едно реми в група „C”. Победа за Сърбия ще осигури място в баража за „плавите”, които са точка пред Естония с мач по-малко. Халфът на Аталанта Лука Чигарини получи изненадваща повиквателна за „Скуадра Адзура”, а в тима се връща и представящият се силно напоследък бранител на Ювентус Андреа Бардзали. Джампаоло Пацини и Федерико Балдзарети са с травми, докато Джузепе Роси още не знае точно своето състояние и дали ще може да играе. Нападателят на Рома Освалди също е сред избраниците на Чезаре Прандели.

Владимир Петрович повика 20-годишния защитник на БАТЕ Борисов Марко Симич и полузащитника Лука Миливойевич за сефте. Неманя Видич и Милан Бишевац са в разширения състав въпреки проблемите си, а надеждите са, че ще могат да играят поне срещу Словения, ако не срещу Италия.

Мачът между Италия и Сърбия се превърна във футболна война на Апенините и сега Италия няма да разчита на свои фенове в Белград. Сърбите ще искат на всяка цена да отмъстят за служебната загуба с 3:0 и могат да нанесат първа за загуба на Италия е квалификационния цикъл.

Прогноза на Novsport.com: 1
Коефициент на Sportingbet.com (1,X,2): 2.20, 3.10, 3.10


Група "D"

Румъния – Беларус
Изненадващо Румъния и Беларус имат по 12 точки и делят 3-тото място в група “D”. Северните ни съседи са на 4 точки от баража и 2-рото място, където се намира Босна и Херцеговина. На практика обаче този мач е без никакво значение заради лесната задача на босненците да победят аутсайдера Люксембург у дома. Виктор Пицурка обаче обеща 2 победи в последните мачове от евроквалификациите. Беларус имаше реални шансове да играе в Украйна и Полша догодина, но Босна и Херцеговина отказа бившата съветска република от мечтите й, като я победи в два поредни мача. Сега пониженото настроение в лагера на гостите и минималния шанс на Румъния за бараж накланят мача в полза на Адриан Муту и компания.

Прогноза на Novsport.com: 1
Коефициент на Sportingbet.com (1,X,2): 1.50, 3.75, 6.00


Франция – Албания
Франция със сигурност не желае да играе бараж за финалите на Евро 2012. Спомените от болезнената загуба от България през 1993 година не са забравени, но „петлите” нямат намерение да ги изживяват наново. Мачът с Албания е задължителен за домакините, а трите точки ще запазят аванса на тима на Лоран Блан пред Босна и Херцеговина в група "D". Стрелецът на Лион Бафетими Гомис е в страхотна форма и отново от него ще се чака да решава мача. Двубоят пропускат Гийом Оро, Карим Бензема и Франк Рибери, а Ерик Абидал е под въпрос. Албанците гостуват с четирима дебютанти и идеята да обиграват по-млад състав. Франция няма да има проблеми с взимането на трите точки.

Прогноза на Novsport.com: 1
Коефициент на Sportingbet.com (1,X,2): 1.083, 8.50, 17.00


Група "А"

Турция – Германия
Немската машина действа безотказно до момента. Новото изключително талантливо поколение на Бундестима гази наред, а момчетата на Йоаким Льов първи си осигуриха билети за Украйна и Полша. Битката за второто място все още е отворена, а немците могат да решат и нея, защото им остават мачове с преките конкуренти за плейофа – Турция и Белгия. Сами Кедира се връща в редиците на Германия заедно с головата машина Марио Гомес и защитника Денис Аого. Марко Ройс и вратарят Рон-Робърт Цийлер могат да направят дебют с националната фланелка. Асовете на шампиона Борусия Дортмунд Свен Бендер и Марсел Шмелцер пропускат мача заради контузии. Йоаким Льов обяви целта пред своите играчи – 10 победи от 10 мача в квалификациите и това е напълно по силите на Германия.

Турция ще разчита на играещия в Байер Леверкузен Йомер Топрак да блокира нападателите на Бундестима. Нападателят на ПСЖ Мевлют Ердинг и полузащитника на Бешикташ Мехмет Аурелио се връщат в състава на Гуус Хидинк.

Германия едва ли ще прояви симпатии към Турция въпреки многото турски гастербайтери в страната и може да вгорчи живота на Гуус Хидинк.

Прогноза на Novsport.com: 2
Коефициент на Sportingbet.com (1,X,2): 2.90, 3.30, 2.20


Група "I"

Чехия – Испания
Световният и европейски шампион Испания вече е участник на Евро 2012 след 6 поредни победи в група “I”. За „Ла Фурия” този мач няма особено значение, докато чехите са в борба за баража с Шотландия, като засега имат 2 точки аванс пред британците. Отборът на Висенте дел Боске ще бъде без контузените Сеск Фабрегас и Алваро Негредо. Защитното дуо на Барселона Карлес Пуйол и Жерар Пике обаче се завръща в игра, докато дебют може да направи младият Жорди Алба от Валенсия.

Чехия се подсилва с титулярния страж Петър Чех, който е възстановен след контузия на коляното. Михал Билек не прави промени в състава, който направи 2:2 в Шотландия. Предвид важността на мача за домакините и вече сигурното участие на Испания на финалите на Европейското първенство, тук може да се потърси изненада.

Прогноза на Novsport.com: X
Коефициент на Sportingbet.com (1,X,2): 4.50, 3.40, 1.70

Ето и останалите прогнози на Novsport.com за петъчните евроквалификации:
Армения - Македония (1)
Азербайджан - Австрия (1)
Латвия - Малта (1)
Босна и Херцеговина - Люксембург (1)
Кипър - Дания (2)
Холандия - Молдова (1)
Белгия - Казахстан (1)
Северна Ирландия - Естония (X)
Андора - Ейре (2)
Португалия - Исландия (1)
Интер взе точката от Лацио в последната минута

"Нерадзурите" спасиха празника за получаването на Скудетото

Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Клоп спусна завесата си в Ливърпул с 2:0 над Уулвс (ВИДЕО)

Германецът си взе "сбогом" с Анфийлд по подобаващ начин

Аталанта със сигурност ще откупи Де Кетеларе

Белгиецът игра под наем от Милан през този сезон

Бесният Алегри ще съди Ювентус?

Специалистът беше уволнен два кръга преди края на сезона в Серия А

Огромна драма: Удинезе запази шансове за спасение с дузпа в 104-та минута (ВИДЕО)

Емполи беше на секунди от изплуване над опасната зона

Луис Енрике за драмите около Шави: Не знам какво се случва

Треньорът на ПСЖ не пожела да коментира слуховете около Барселона

Пиоли: Някои се държат така, сякаш второто място е провал

Треньорът на Милан се опита да се защити срещу критиките от феновете

Каляри остава в Серия А (ВИДЕО)

След победа над Сасуоло

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки