Марек пред фалит

Отборът е общински, а Дупница е един от градовете с най-много задължения към държавата и това се отрази на футболния отбор

Марек пред фалит

Емблемата на Дупница – футболният отбор Марек - отново се намира в тежко финансово положение. Отборът е общински, а Дупница е един от градовете с най-много задължения към държавата и това се отрази на футболния отбор.

 

Това призна старши треньорът на отбора Иво Паргов, който прави всичко възможно да се справя с цялата ситуция.

 

„Аз съм сериозен човек и глупости не говоря. Истината е, че положението е тежко и финансовия ни ресурс се изчерпва. Въпреки това съм непоправим оптимист и вярвам, че разумът ще надделее и властимащите ще вземат необходимите мерки да спасят еблемата на града.

 

Досега се справяхме някак, но вече положението стана много тежко. Досега отборът вървеше благодарение на  мои на Анжело и Янек Кючукови приятели, които отделяха минимални средства.

 

При нас обаче нуждите се ежеседмични. И ако в селската група се справяхме с 2000 лева на месец, то сега тези пари ни стигат за два мача. Направихме инициатива, като пуснахме в продажба абонаменти карти. Бяха продадени около 130-140 абонаментни карти и се събраха около 6-7 000 лева, с които пари се издържахме досега. Досега играчите от уважение към мен играеха и нямат загуба вече 10 кръга, но не е приятно хора на по 21 години да не получават пари за по едно кафе. Досега успявах по някакъв начин да ги мотивирам, но ако нещата не се управят отборът е заплашен да изчезне от футболната карта, тъкмо когато отново се появихме на нея”, коментира Иво Паргов.

 

Припомняме, че през лятото на 2010 г. Марек бе изхвърлен от професионалния футбол заради задължения на тогавашния президент Йордан Андреев към БФС. Тогава общината подаде ръка на футбола в града и бе създаден новия отбор ОФК Марек 2010, който тази година по служебен път влезе в Югозападната „В” група.

 

В тази връзка Иво Паргов каза, че не са се обръщали за помощ към бившия президент на отбора Йордан Андреев, тъй като и без това продължават да сърбат неговата попара.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки