Черноморец победи драматично Черно море

Бургазлии надвиха варненци със 75:72

Черноморец победи драматично Черно море

Черноморец победи Черно море със 75:72 в мач от втория ден на четиристранния турнир по баскетбол за мъже в Стара Загора.

Така бургазлии оглавиха класирането преди втората среща от надпреварата по-късно днес между домакина Берое и Спартак Плевен.

Черноморец контролираше изцяло играта до почивката, като в средата на втората четвърт след серия от 16 безответни точки авансът на отбора достигна 27 точки при 40:13.

Варненци заиграха значително по-добре през второто полувреме и постепенно съкратиха пасива си, който 52 секунди преди края беше само 2 точки при 72:74.

Александър Янев имаше възможност да изведе Черно море напред в резултата за първи път в мача, но пропусна от зоната на трите точки 12 секунди преди сирената.

В следващата атака на бургазлии Димитър Романов беше фаулиран, но отбеляза само единия наказателен удар за 75:72 за Черноморец.

Това даде шанс на варненци да изравнят и да пратят мача в продължение, но Янев отново пропусна от дистанция 5 секунди преди края, а Ростислав Алексов овладя борбата под коша и така реши мача в полза на бургазлии.

Кирил Павловски беше най-полезен за победителите с 25 точки и 6 борби. Константин Коев добави 15 точки, а Димитър Рошманов завърши с 14. За Черно море най-резултатен с 20 точки беше Тихомир Желев. С 16 точки и 7 борби пък се отличи Симеон Илиев.

последни срещи на 7 октомври:

Спартак - Черноморец

Берое - Черно море

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки