Велизар Димитров: Левски ме искаше

Велизар Димитров остана малко позабравен в мразовития Донецк, където започва четвъртия си сезон с фланелката на местния Металург

Велизар Димитров: Левски ме искаше
Велизар Димитров остана малко позабравен в мразовития Донецк, където започва четвъртия си сезон с фланелката на местния Металург. В четвъртък, след няколкодневна почивка у нас, любимецът на Сектор „Г“ се завърна в Украйна, за да се включи в подготовката на своя тим.

"Всичко върви нормално. Започнахме добре първенството. Аз лично съм доволен, старая се и давам максимума от себе си. Най-важното е, че хората ме уважават и се разбираме чудесно с тях. Целта пред нас е да се класираме в евротурнирите. Това не е невъзможно, защото в Украйна тимовете до 5-то място получават квота за надпреварите на Стария континент. 

"Все още е рано да давам окончателен отговор дали ще стана шеф в Металург. Имам такова предложение. Сега обаче не мисля за него. Имам още година и половина по договор. След това ще окача бутонките и едва тогава ще взема решение. Оставям си и вратичка за завръщане в ЦСКА, отборът на сърцето ми. Честно казано, преди години имах оферта не само от Наско Сираков да отида в Левски, но и от други български отбори. Навсякъде ми предлагаха повече пари. Трансфер обаче означаваше да предам себе си и „червените“ фенове. Клишето „професионалист“ не винаги е актуално". 

"Тъй като краят на кариерата ми наближава, съм правил равносметка относно нея. Можеше да се развие и по-добре, ако бях излязал в чужбина по-млад. Аз отидох в Металург на 28 години. В крайна сметка обаче не съжалявам за нищо. Играх в ЦСКА, дадох много за този клуб, той ми даде много...Сега и в Металург съм добре, уважават ме. Доволен съм". 

"
Не съжалявам и за кариерата си в националния отбор. Винаги съм давал всичко от себе си, когато съм излизал с фланелката на „лъвовете“. Там обаче моето време свърши. Не съм обиден на никого. Аз обаче съм скептично настроен спрямо подмладяването на състава – такова се прави, когато имаш качествен материал. Такъв аз в мометна не виждам. Все пак пожелавам успех на момчетата. Дано покрай Мартин, Стенли и Благо и те израснат“, сподели пред „7 дни спорт“ Велизар Димитров.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки