Палачът на България: Щастлив съм в Базел и не знам какво ще се случи по-късно в бъдещето

Отбелязалият хеттрик срещу страната ни Чердан Шакири мечтае за преодоляване на елиминационната фаза на Шампионската лига заедно със своя Базел

Палачът на България: Щастлив съм в Базел и не знам какво ще се случи по-късно в бъдещето

Швейцарският национален полузащитник Чердан Шакири настоява, че е щастлив в Базел и иска да спечели шампионата на страната си със своя отбор през този сезон. 19-годишният футболист е един от най-талантливите млади играчи в Европа в момента и направи силно впечатление, когато отбеляза хеттрик срещу България в квалификационния мач за Евро 2012, завършил при резултат 3:1 в полза на Швейцария.

Според някои от последните информации Рома и Фиорентина са сред клубовете, които се интересуват от халфа. Шакири обаче признава, че иска да продължи да играе за швейцарския шампион поне за момента.

Запитан за това дали има желание да се присъедини към по-голям клуб в Европа, младокът заяви пред goal.com: „Не знам. Аз съм в Базел, искам да спечеля шампионата и да играя в Шампионската лига с тях. Не знам какво ще се случи по-късно в бъдещето, но сега съм в Базел и това е добре за мен”.

Шакири също подчерта, че е готов на всичко, за да помогне на тима си да достигне до елиминационната фаза на Шампионската лига през този сезон. След изиграването на първите два мача от групата Базел е на 2-ото място с 4 точки, колкото има и португалският Бенфика. Трети е английският шампион Манчестър Юнайтед, а четвъртата позиция е заемана от румънския Оцелул.

„На върха сме в групата, в която е и Манчестър Юнайтед, и искаме да продължим в следващия кръг”.

Полузащитникът бе разочарован от поражението на страната си в снощната квалификация с Уелс. „Драконите” надвиха Швейцария с 2:0 и по този начин сложиха край на надеждите им за достигане до баражите за участие на Евро 2012: „Не, не съм щастлив от резултатите ни, тъй като загубихме. Червеният картон (за Рето Циглер през втората част) промени играта. След него не можехме да играем много футбол и загубихме”.

Англия спечели група „G” и със сигурност ще играе на Евро 2012. Черна гора ще участва на баражите, докато за момента Швейцария е на третото място. Уелс заема четвъртата позиция във временното класиране, а България е на последното пето място в групата. В последните мачове един срещу друг се изправят Швейцария и Черна гора и България и Уелс.

Барселона си гарантира второто място с класически успех

Каталунците събраха 82 точки и имат четири повече от Жирона

Виляреал и Реал Мадрид си вкараха осем гола в зрелищно реми

Шампионът на Испания отново игра с резервите преди финала в ШЛ

Клоп: Вече съм един от вас

"Обичам ви до краен предел", каза той към феновете на "Анфийлд"

Йодегор: Трябва да сме още по-гладни, за да спечелим всичко

Капитанът на Арсенал няма търпение за новия сезон

Интер взе точката от Лацио в последната минута

"Нерадзурите" спасиха празника за получаването на Скудетото

Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Клоп спусна завесата си в Ливърпул с 2:0 над Уулвс (ВИДЕО)

Германецът си взе "сбогом" с Анфийлд по подобаващ начин

Аталанта със сигурност ще откупи Де Кетеларе

Белгиецът игра под наем от Милан през този сезон

Бесният Алегри ще съди Ювентус?

Специалистът беше уволнен два кръга преди края на сезона в Серия А

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки