Футболната машина от Разград повали и лидера в Румъния (видео)

Лудогорец би Динамо (Букурещ) с 2:1 с гол в последната секунда на дебютанта Кабаселе

Футболната машина от Разград повали и лидера в Румъния (видео)

Лудогорец постигна изключително престижен успех с 2:1 в контрола срещу лидера в румънското първенство Динамо (Букурещ).

Играчите на Ивайло Петев играха по-активно на новия „Лудогорец Арена” и поведоха чрез Марселиньо в 47-ата минута. Гостите обаче се възползваха от една от малкото грешки в защитата на домакините и изравниха чрез Никулае в 67-ата минута. В последната атака за мача Иван Стоянов изведе новото белгийско попадение на разградчани Кабаселе сам срещу стража на гостите и той с техничен удар донесе победата на домакините за крайното 2:1.

Двата състава организираха спаринга, за да запълнят паузата от международните мачове през тази седмица. Лудогорец показа, че в никакъв случай не се притеснява от съперника и не изневери на своя стил с комбинативна, бърза и атакуваща игра.

Мачът започна с преса на „орлите” в половината на гостите. Последваха 3 бързи засади на Иванов и Никулае на два пъти. След четвърт час игра Марселиньо пропусна първото положение за гол. Бразилецът бе намерен чудесно в наказателното поле, финтира добтре бранител на гостите, но вратарят Курка спаси техничния му удар от няколко метра.

В 24-ата минута Иван Стоянов намери с центриране непокрития Марселиньо, но кариоката не можа да отправи силен удар с глава и заби топката в земята. После и Кешада не можа да вкара с глава, като стреля в аут покрай дясната греда от изгодна позиция.

Лудогорец продължи да натиска и стигна до дузпа в 36-ата минута. Миро Иванов получи отляво в пеналта, мина покрай стража на Динамо, но той го повали на земята и съдията Станислав Тодоров от Шумен посочи бялата точка. Светослав Дяков застана зад топката, засили се, но прати кълбото в горната греда, а от там тя излезе високо в аут!

Първата част без голове не обезкуражи „орлите” от Разград и те продължиха да показват динамична и атакуваща игра през второто полувреме. 2 минути след началото на вторите 45 Марселиньо получи една топка в пеналта, завъртя се, технично преодоля съперник и с прецизен удар прати топката в долния десен ъгъл на резервния страж Наумовски – 1:0!

Домакините можеха да удвоят преднината си в 55-ата минута, когато Марселиньо открадна една топка в наказателното поле и страхотно намери Кешада на празна врата, но последният не нацели добре топката и тя излезе в аут.

Последваха редица смени в двата състава, като двамата треньори пробваха различни варианти. Днес за Лудогорец като титуляр дебютира Юре Травнер, а героят Кристиян Кабаселе влезе като резерва.

Кешада изпусна нов много добър шанс в 66-ата минута – той финтира добре, но уарът му бе спасен с вещина от Наумовски. Тези пропсуки бяха наказани от Динамо при една от малкото грешки на домакините.

В 67-ата минута след едно удобно центриране от левия фланг Казаку свали с глава към Никулае, който без забавяне засече кълбото в мрежата на Голубович за 1:1.

До края се заредиха нова порция смени, като в игра влезе и белгийското попълнение на Ивайло Петев Крситиян Кабаселе. Именно той донесе престижната победа на Лудогорец с последния шут в мача.

В последната минута от добавените 3 като продължения Иван Стоянов изведе тъмнокожия стрелец сам срещу Наумовски, а бившият капитан на младежкия национален отбор на Белгия технично копна топката над стража на тима от Букурещ за крайното 2:1.

В следващия си мач в „А” група Лудогорец приема Миньор (Перник) на „Лудогорец Арена” в Разград.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки