ЦСКА се разходи за 4:0 срещу Вардар в контрола (видео)

Отборът на Милен Радуканов напълно доминираше срещу своя съперник и заслужено стигна до успеха

ЦСКА се разходи за 4:0 срещу Вардар в контрола (видео)

Отборът на ЦСКА постигна убедителна победа с 4:0 над македонския Вардар (Скопие) в контролния мач на „Българска армия”. Проверката, която се състоя заради провеждането на квалификациите за Европейското първенство през 2012-та година, премина изцяло под контрола на играчите на Милен Радуканов. „Червените” не показаха всичко, на което са способни, но въпреки това се представиха доста силно и заслужено достигнаха до успеха. По едно попадение отбелязаха Мишел Платини и Антон Карачанаков, а с два гола се отчете Петър Стоянов.

Първата по-интересна възможност в мача бе организирана от гостите от Скопие във 2-ата минута. Стойкович опита да преодолее Макенджиев с удар отдалеч, но вратарят на ЦСКА отрази без проблем. Последваха спокойни минути, а първата чиста ситуация за отбелязване на гол пред българския тим се откри в 16-ата минута, когато Грегъри Нелсън навлезе в наказателното поле на Вардар и нанесе силен удар с десния крак, но стражът на македонците – Симов, изби с крак.

Точно когато изтичаше половин час игра от началото на двубоя ЦСКА успя да поведе в резултата. Платини премина покрай няколко играчи на Вардар и в крайна сметка бе съборен на самата граница на наказателното поле. Бразилецът се нагърби с отговорността да изпълни прекия свободен удар и с блестящ изстрел в горния ляв ъгъл на Симов се разписа за 1:0.



До почивката единствената възможност за Вардар дойде в 36-ата минута, когато Да Круз центрира много опасно от фаул, но топката бе изчистена и не се стигна до нищо по-опасно. ЦСКА пък стигна до второ попадение в 43-ата минута – Мораес прати топката в наказателното поле от фаул, Мишел Платини свали с глава към Петър Стоянов, който от десетина метра се разписа за 2:0. Авансът на българският тим от два гола се запази до края на първото полувреме.

Още в самото начало на втората част на ЦСКА се наложи да извърши принудителна смяна. Александър Якимов се появи в игра на мястото на получилия контузия Грегъри Нелсън.





Само 60 секунди по-късно последва опасен далечен изстрел на Мишел Платини от около 35 метра – ударът на бразилеца обаче премина над вратата.

Силните изяви на тима на Милен Радуканов продължиха и в 53-ата минута Грънчев засече брилянтно с глава центриране от корнер, но Симов се намеси отлично и изби. Малко преди да изтече час игра пък дойде третият гол за ЦСКА, който бе великолепен. Автор на третото попадение отново бе Петър Стоянов, който със страхотно воле от около 35 метра забоде кълбото в левия ъгъл на Симов.

ЦСКА продължи да доминира и в 62-ата минута Румен Трифонов пробва да преодолее стража на Вардар отдалеч, но кълбото срещна крак на противников играч и излезе в корнер. През втората част бе дадена на някои по-млади играчи – в игра за ЦСКА се появиха Хайредин, Карачанаков, Йовчев и Христов. В последните минути домакините имаха възможност да достигнат до четвърти гол, но Александър Якимов не намери по най-добрия начин Йовчев и кълбото не попадна в мрежата на гостите. Въпреки този пропуск, играчите на Милен Радуканов достигнаха до четвърти гол, който бе дело на появилия се през втората част Антон Карачанаков. Младокът навлезе в наказателното поле на Вардар и хладнокръвно прехвърли стража на Вардар, за да оформи крайното 4:0.

Така ЦСКА постигна заслужена победа в контролата си срещу македонския тим. В следващия си мач от родното първенство „червените” са домакин на Славия.




Стартови състави:

ЦСКА: 
88. Макенджиев, 3. Адемар, 2. Виданов, 25. Грънчов, 13. Люсков (Христов 81'), 5. Янчев (Хайредин 69'), 8. Трифонов (Карачанаков 78'), 22. Стоянов, 9. Платини, 10. Мораес (Йовчев 78'), 29. Нелсън (Якимов 49')

Резерви: 12. Караджов, 14. Хайредин, 15. Йовчев, 16. Якимов, 19. Христов, 20. Карачанаков, 77. Живец

Старши треньор: Милен Радуканов


Вардар (Скопие): 1. Симов (к), (Захов 90'), 27. Илиевски 3. Бошковски 33. Ваяш, 4. Бойович, 6. Веляновски, 8. Рангелович, 23. Петров (Пандовски 81'),  17. Степанович (Али 72'), 11. Да Крус (Цикарски 61'), 10. Стоякович

Резерви: Захов, Цикарски, Миков, Ристевски, Али, Пандовски, Ацевски, Стерьов, Нелоски

Старши треньор: Илко Гьоргьоски


ЦСКА 4:0 Вардар (Скопие)

30' 1:0 Платини
43' 2:0 Стоянов
58' 3:0 Стоянов
88' 4:0 Карачанаков

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки