Мадански: Време е да кажем „баста” и да започнем радикални промени в националния (видео)

Селекционерът на националния ни отбор – Михаил Мадански, бе в сравнително добро настроение при кацането на летище „София” от Киев, предаде репортер на Novsport.com

Мадански: Време е да кажем „баста” и да започнем радикални промени в националния (видео)

Селекционерът на националния ни отбор – Михаил Мадански, бе в сравнително добро настроение при кацането на летище „София” от Киев, предаде репортер на Novsport.com. Там снощи „лъвовете” паднаха с 0:3 от Украйна в контрола, която бе и официалния дебют на специалиста начело на „трикольорите”.

„Справедливо загубихме мача с Украйна. Украинците ни надиграха, а иначе не е в стила ми да се оправдавам с думи като „сами се бихме”, „допуснахме елементарни грешки”, защото това са смешни оправдания. Въпросът е, че в такива мачове виждаш кой не става. За мен този двубой бе да проверя на кой не трябва да разчитам за в бъдеще”, започна Мадански.

„Никога няма да коментирам играта на футболистите в общественото пространство, просто от следващите повиквателни ще се види какво е мнението ми. За този мач спокойно можех да извикам Вальо Илиев, Генчев, който е във форма в Разград, Мартин Петров и да паднем с 0:1. И какво от това?”, разкри още специалистът.

Наставникът на България даде добра оценка на дебютантите във вчерашната среща, като призна, че е останал доволен от изявите им: „Според мен най-добре се представиха футболистите от младежкия отбор – Терзиев, Цветков и Миланов и дебютанта Златински, от тях определено съм доволен. Ако не бяха принудителните смени, Ники Михайлов не исках да го сменям, после и Бандаловски се контузи, второто  полувреме щях да пусна в игра и Тонев, така че дебютантите щяха да станат петима. Ако продължа да водя отбора още по-радикална ще бъде чистката”.

„Домовчийски и Божинов са част от този отбор, изключително съм доволен от старанието ми, като се има предвид, че те не играят редовно в клубните си отбори. Това са двама нападатели, на които ще разчитам, Рангелов също се представи на много високо ниво”, разкри Мадански.

„Единственото ми условие, ако ми предложат да продължа да работя, ще бъде радикална промяна в националния отбор, тотално подмладяване. В последните 5-6 години се изредиха много треньори, а резултатите са едни и същи. Ако допуснем, че аз съм най-слабият треньор от всички преди мен, добрите треньори се провалиха с тези футболисти. Един път трябва да си кажем „баста” и някой да се нагърби с това нещо”, каза още Мадански.

Цялото изказване на Мадански вижте във видеото по-долу.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки